Procurorul general din New York si FBI fac presiuni pentru a primi acces la datele iDevice-urilor

NYPDAutoritatile americane incep sa puna presiuni din ce in ce mai mari pe Congres pentru a forta companii precum Apple sau Google sa creeze “portite” in sistemele de operare iOS si Android pentru ca datele din terminalele ce le ruleaza sa poata fi accesate de catre politie.

Ieri directorul FBI si procurorul general al New York-ului au cerut Congresului american sa creeze o legislatie care sa forteze Apple si Google sa le permita autoritatilor sa acceseze adtele din interiorul iDevice-urilor sau smartphone-urilor Android ale persoanelor care comit infractiuni.

Conform procurorului orasului New York, politia americana a fost impiedicata sa acceseze datele din iDevice-uri in 74 de cazuri investigate in ultimele luni, ele reprezentand aproximativ 80% din totalul cazurilor in care au fost implicate terminale ce ruleaza iOS 8.

Cifra pare mica la o prima vedere, iar daca ne gandim la faptul ca procuratura din New York investigheaza aproximativ 100.000 de cazuri anual ne dam seama ca aceste 74 de cazuri ce implica iDevice-uri cu iOS 8 reprezinta un procent infim din numarul total de cazuri investigate.

On Wednesday, however, New York district attorney Cyrus Vance offered one actual number into the mix: The Manhattan DA’s office has encountered 74 iPhones whose full-disk encryption locked out a law enforcement investigation. In a Senate Judiciary Committee hearing, the FBI, Justice Department and Manhattan DA’s office all asked for action from Congress to persuade or compel companies like Google and Apple to add law enforcement backdoors into their operating systems’ encryption.

Chiar daca la nivel national sunt cel mai probabil mii de cazuri in care autoritatile nu au reusit sa acceseze date din iDevice-uri care ruleaza sistemul de operare iOS 8, problema nu este una atat de mare pe cat incearca autoritatile americane sa o faca sa para.

Daca autoritatile americane vor forta Apple si Google sa mentina “portite” de acces in sistemele lor de operare, atunci nu doar autoritatile le vor putea utiliza, ci si hackerii, iar in final utilizatorii sunt supusi unor riscuri foarte mari.

1 COMENTARIU

  1. Cata minciuna si manipulate…
    Au acces de cand se stiu dar dau din gura sa avem noi impresia ca nu au acces… Nu pe naiba