Multe aplicatii populare sunt vulnerabile la atacuri de tip brute force

App Store heroSute de aplicatii populare ale App Store sunt vulnerabile la atacuri de tip brute force care le permit hackerilor sa sparga parolele utilizatorilor printr-un numar infinit de incercari facute folosind diverse programe menite sa ghiceasca expresia utilizata de catre noi pentru a obtine acces la cont.

O companie americana a testat o serie de aplicatii populare ale App Store pentru a vedea care permit efectuarea de atacuri de tip brute force pentru aflarea parolelor si se pare ca majoritatea dintre ele sunt vulnerabile, partea cea mai proasta fiind ca ele apartin unor companii foarte mari.

Practic, aplicatiile respective nu ne vor opri dupa doua sau trei introduceri gresite ale unei parole, ele permitand intrarea de versiuni infinite ale oricarui tip de cuvinte pana cand combinatia corecta de litere, cifre si simboluri ofera acces la contul utilizatorului.

100 dintre cele mai populare aplicatii descarcate de minim 1 milion de ori au fost verificate si 53 dintre ele au avut vulnerabilitatea activa, astfel ca dezvoltatorii lor au primit 30 de zile pentur a o rezolva inainte ca aceste informatii sa devina publice.

Printre aplicatiile vulnerabile se numara : Songza, Pocket,Wunderlist, iHeartRadio, WatchESPN, Expedia, Dictionary, CNN, Domino’s Pizza USA, Zillow, AutoCAD 360, Slack, SoundCloud, Kobo si Walmart.

Unele aplicatii sunt disponibile doar in SUA, in timp ce unele aplicatii sunt disponibile la nivel global si partea cea mai proasta este ca utilizatorii nu prea au cum sa se protejeze in fata unei vulnerabilitati atat de importante existente in aplicatiile respective.

In urmatoarele saptamani alte cateva zeci de aplicatii cu aceasta problema vor fi anuntate, astfel ca atunci lista va fi extinsa cu titluri pe care probabil le puteti utiliza inclusiv in diverse alte zone de pe glob.