Traficul de internet mobil din Romania s-a dublat in ultimul an

internet mobilTraficul de internet mobil din Romania s-a dublat in ultimul an, iar asta o spun doi dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din tara noastra, cei de la Orange si Vodafone raportand cresteri de 112% si respectiv 128.7% a consumului de date.

Practic romanii au generat cu peste 112% mai mult trafic de date in ultimul an de zile la doi dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila din tara si e putin probabil ca Telekom sa anunte ceva diferit, iar in cazul Digi Mobil cu siguranta lucrurile stau la fel in momentul de fata.

Avand in vedere ca tot mai multe smartphone-uri sunt vandute in Romania si tot mai multe aplicatii necesita conexiuni de internet, este normal ca traficul de date sa creasca exponential, conexiunile de mare viteza facand navigare ape internet de pe terminale mobile extrem de simpla.

Vizionarea de clipuri video YouTube, accesarea Facebook sau a Facebook Messenger, utilizarea WhatsApp Messenger si a altor retele de mesagerie text, efectuarea de apeluri video si gaming-ul online au crescut serios traficul de internet si lucrurile nu se vor opri aici.

In ultimii ani traficul de date generat folosind terminale mobile a fost intr-o continua crestere, el dublandu-se anual sau crescand in procente mult mai mari, asta multumita smartphone-urilor cu ecrane tot mai mari si modem-uri capabile sa ofere viteze de navigare mai bune.

Lansarea retelelor 4G si extinderea acoperirii in mai multe zone de pe glob a contribuit serios la cresterea traficului de internet si lucrurile vor continua intr-un ritm similar in urmatorii ani pe masura ce toata plenta se “muta” pe internet pentru a-si desfasura viata de zi cu zi.

Aceasta dorinta a oamenilor de a fi cat mai mult online va genera si o reducere a costurilor abonamentelor de internet pe masura ce operatorii de telefonie mobila vor dori sa atraga mai multi utilizatori cu preturi mai bune, asa ca viitorul se anunta interesant.