Prima Pagina Samsung Presedintele Samsung si startul nefericit al fiecarei conferinte

Presedintele Samsung si startul nefericit al fiecarei conferinte

Jong-Kyun Shin presedinte SamsungCele mai importante conferinte Samsung din ultimii ani au inceput cu intrarea in scena a omului care conduce divizia mobila a companiei coreene, Jong-Kyun Shin, el fiind convins ca este omul potrivit pentru a anunta lansarea noilor produse.

Problema cu Jong-Kyun Shin este limba engleza, sau mai bine spus incapacitatea de a rosti corect inclusiv cuvintele care stau la baza denumirilor produselor, astfel ca fiecare inceput al unei conferinte Samsung are la baza un chin de a intelege ceea ce rosteste el.

In ultimii ani m-am amuzat copios cu incapatanarea lui Jong-Kyun Shin de a rosti diverse cuvinte in engleza in fata a sute de mii de oameni fara a reusi totusi sa se faca inteles, iar acest lucru a fost remarcat de multi care s-au intrebat de ce tot insista el sa chinuie audienta evenimentelor Samsung.

Este adevarat ca de vreo 2 conferinte incoace rolul sau a fost mult limitat pentru ca lumea pur si simplu nu intelege mai bine de jumatate din cuvintele “rostite” de catre el, insa realitatea este ca prezenta sa in conferinte ar trebui redusa la un Hello, Enjoy the show si Thank you.

Apple a aratat lumii intregi cat de importante sunt conferintele pentru prezentarea unor produse, a reusit sa faca un show din multe dintre ele, sa captiveze atentia audientei, insa cei de la Samsung n-au reusit inca sa copieze acest lucru, probaibl pentru ca mandria lui Jong-Kyun Shin conteaza mai mult decat mesajul ce trebuie transmis de companie.

Cineva trebuie sa-i spuna lui Jong-Kyun Shin ca mesajele importante trebuie transmise de oameni care stapanesc limba engleza si indiferent de pozitia sa in companie, nu reuseste decat sa se faca de ras incercand sa vorbeasca engleza, dar poate intr-un final va intelege asta.

Pana atunci, va las in compania vorbitorului de limba engleza Jong-Kyun Shin.

 • se7en

  Ce se mai chinuie sa faca publicul sa rada cel care prezinta samsung pay

 • Chatagra

  Nici cu tim cook nu mi-e rusine …..desi vorbeste impecabil are darul de a adormi oamenii ..

 • Viorel Predatorul

  Cel mai bun era Steve Jobs. Sa nu uitam ca presedintele diviziei mobile a Samsung nu este vorbitor nativ de limba engleza. Cu toate astea, dau dreptate lui zaone: presedintele Samsung nu ar trebui sa faca prezentari de asemenea maniera daca le face intr-o limba pe care nu o stapaneste bine.

  Pe de alta parte, sa tinem cont si de faptul ca presedintele asta nu vorbeste mult in cadrul prezentarilor, si ca vicepresedintii mai mici descriu produsul, oameni care vorbesc foarte bine engleza.

  Atat la Apple cat si la Samsung, asemenea prezentari ar trebui sa fie facute de persoane care sa nu aiba nicio treaba cu managementul companiei. Pot foarte bine sa angajeze prezentatori profesionisti, sau daca vor sa lase greutate mesajului, si sa faca anunturile prin oameni din cadrul companiei, ar putea pune pe careva cu talent la asa ceva, un orator bun.
  De ambele parti este vorba de orgolii de CEO. Nici Tim Cook nu este mai bun, este foarte fad, nu are nicio substanta in discurs. Este palid, fara sange in instalatie, nu capteaza audienta, si arata de fiecare data ca vine cu lectia invatata de acasa.

  Cel mai tare era Steve Jobs, vorbea liber, fara placa invatata, si avea capacitatea sa te tina cu sufletul la gura. Mai facea cate o gluma de bun simt, fata de cei actuali care incearca sa il copieze si care fac glume sarate pe marginea concurentei.

  Si ca sa completez, tinuta presedintelui Samsung este prea office: sacou si samasa. Este clar ca se adreseaza unui public mai matur, mai de businessmen. Pe de alta parte, tinuta celor de la Apple este prea casual, care contrasteaza cu functiile pe care le au in companie.

  Prezentatorii ar trebui sa adopte tinute moderne, la sfatul unor specialisti in moda, pentru a se identifica cu publicul tinta caruia i se adreseaza mesajele.

 • Srb Srb

  Macar Apple inca mai au oameni de calitate in prezentarile produselor sau os precum Eddy Cue/Creg Federighi/Schiller
  Restul e cancan