MobileFusion transforma un iPhone intr-un scanner 3D cu o aplicatie a Microsoft (Video)

MobileFusion scanner 3D iPhoneMobileFusion este o noua aplicatie prezentata de catre compania Microsoft pentru utilizatorii de terminale iPhone de pe glob, ea fiind gandita in ideea de a ne permite sa transformam un iPhone intr-un scanner 3D fara prea mult efort.

In clipul video de mai jos puteti vedea cum functioneaza aplicatia MobileFusion a celor de la Microsoft, ea avand o serie de algoritmi speciali care scaneaza imaginile inregistrate de catre camera principala a iPhone-urilor pentru a crea obiecte 3D pe care mai apoi le putem inclusiv printa.

Aplicatia functioneaza fara o conexiune de internet, intregul software fiind prezent in interiorul sau, iar cu ajutorul MobileFusion pot fi create obiecte 3D pe care dezvoltatorii le pot integra inclusiv in aplicatii de realitate augmentata sau chiar jocuri pentru terminale mobile.

What this system effectively allows us to do is to take something similar to a picture, but it’s a full 3D object. Everything happens on the phone itself. This is really about the accessibility and ubiquity of 3D scanning. The great starting point was to take a sensor that everyone has in their pocket, which is the camera you have on your mobile phone.

Spre deosebire de alte sisteme similare, MobileFusion functioneaza cu orice smartphone pe care aplicatia este instalata, neavand nevoie de hardware suplimentar, insa deocamdata software-ul este in dezvoltare si va fi prezentat oficial abia in luna octombrie.