Apple colaboreaza cu Pentagonul pentru a dezvolta noi tipuri de wearable-uri

PentagonMinisterul apararii din SUA a initiat un program de dezvoltarea de noi tipuri de wearable-uri pentru soldati si avioane sau masini de lupta, acesta aducand impreuna nu mai putin de 162 de companii de pe intregul teritoriu american.

Cele mai cunoscute dintre ele sunt Apple si Boeing, insa universitatea Harvard si multe altele vor lucra impreuna intr-un proiect care valoreaza peste 171 de milioane de dolari si care are menirea de a accelera dezvoltarea de wearable-uri in SUA.

Aceste dispozitive trebuie gandite intr-un asemenea mod incat sa poata fi atasate unui soldat trimis pe campul de lupta, ele trebuind sa fie subtiri si maleabile, dar sa si culeaga toate datele biometrice necesare pentru monitorizarea respectivei persoane in misiuni.

Mai mult decat atat, aceste dispozitive trebuie sa poata fi atasate si pe avioane sau alte masini de lupta pentru a masura integritatea structurala a acestora in timpul deplasarilor facute pe aer sau pe uscat, astfel ca vorbim despre produse foarte complexe.

The Pentagon is teaming up with Apple, Boeing, Harvard and others to develop high-tech sensory gear flexible enough to be worn by people or molded onto the outside of a jet. The new technology aims to use high-end printing technologies to create stretchable electronics that could be embedded with sensors and worn by soldiers, a defense official said, and could ultimately be used on ships or warplanes for real-time monitoring of their structural integrity.

Conform ministrului apararii din SUA, tehnologia a evoluat intr-un ritm alert in ultimii ani, iar Pentagonul nu reuseste sa tina pasul cu ea si sa dezvolte wearable-urile de acest gen de unul singur, astfel ca este nevoie de ajutor din sectorul privat pentru evolutie.

Compania Apple nu a comentat acest contract cu guvernul american si nu se stie daca o va face vreodata, insa este interesant de vazut care va fi rezultatul colaborarii celor 162 de companii.