Apple mai are de asteptat pana in 2016 pentru a primi despagubiri de la Samsung

Samsung logo featuredApple a castigat cu cativa ani in urma dreptul de a primi despagubiri de la compania Samsung pentru incalcarea unor brevete de inventie care protejeaza design-ul terminalelor iPhone, peste 1 miliard de dolari fiind acordati celor din Cupertino.

Desi Samsung a pierdut procesul, compania s-a folosit de toate caile legale posibile pentru a ataca decizia luata de catre un juriu american si a reusit sa reduca suma totala de despagubiri cu peste 200 de milioane de dolari, dar continua sa incerce sa o reduca suplimentar.

In aceasta idee, Samsung a cerut unei instante sa reduca o parte din despabugiri, mai exact a doua parte din suma acordata de catre jurati, iar procesul pentru stabilirea acestei sume nu se va finaliza in 2015, ci abia in cursul anului 2016, un judecator stabilind astazi prima sedinta de judecata.

In martie 2016 instanta urmeaza sa deschida sedinta de judecata in  procesul in care care se vor vor asculta pledoariile avocatilor si se vor discuta dovezile pregatite de catre ei, diversi martori urmand a fi deasemenea chemati pentru a depune marturie in favoarea uneia sau a alteia dintre parti.

Procesul are la baza recalcularea sumei pe care Samsung trebuie sa o plateasca Apple, iar judecatorul vrea o rejudecare rapida a cauzei, impiedicand inclusiv depunderea de noi motiuni care sa sutina afirmatiile fiecarei parti, deci totul se va judeca in baza dovezilor existente.