Apple a cumparat compania Faceshift specializata pe recunoastere faciala si nu numai (Video)

0

FaceShiftApple a cumparat Faceshift, o companie elvetiana care este specializata in analizarea in timp real a expresiilor faciale ale utilizatorilor si in schimbarea fetei acestora intr-un avatar virtual, asa cum vedeti in clipul video de mai jos.

Practic Faceshift creeaza o reprezentare 3D a fetei utilizatorilor si o modifica in orice forma doresc acestia, totul fiind facut in timp real, dar partea grozava vine abia aici deoarece orice spun sau fac utilizatorii este sincronizat in timp real cu avatarul vizibil in interfata virtuala.

Desi achizitia nu a fost confirmata oficial, cativa dintre angajatii Faceshift nu mai fac parte din companie, iar consiliul director a fost inlocuit de catre angajatii unei companii care reprezinta Apple in toate actiunile din Elvetia care au legatura cu proprietatea intelectuala.

Mai mult decat atat, se pare ca Faceshift Studio, principalul produs al companiei elvetiene, nu mai este disponibil pentru achizitie, iar modul de “lucru” este identic cu cel practicat de catre compania Apple in trecut cand a preluat alte companii si le-a integrat in divizile sale.

Uitandu-ma la clipul video de mai sus imi pot imagina o varietate de cazuri in care tehnologia Faceshift ar putea fi implementata in iPhone, iPad, iPod Touc si poate chiar Apple TV-uri, ea fiind perfecta pentru jocuri sau conferinte virtuale cu alte persoane.

In momentul de fata nu exista vreo aplicatie in App Store care sa ofere o asemenea tehnologie pentru utilizatori si e putin probabil ca vreuna sa apara in viitorul apropiat, asa ca nu pot decat sa sper ca procesul de tranzitie al Faceshift sa fie expediat de catre Apple.

Daca Apple a cumparat acum Faceshift, atunci va trece minim un an pana cand aceste tehnologii ar putea fi implementate in produse si deocamdata nimeni nu stie cum ar putea fi ele integrate in ceva vandut de catre Apple, insa perspectiva oferirii sale este foarte interesanta.