iOS 9 – cel mai mare succes Apple in 2015

ios 9 succesiOS 9 este “cea mai de succes” versiune a iOS lansata vreodata de catre compania Apple, ea fiind instalata pe 50% dintre iPhone, iPad si iPod Touch-uri la doar 5 zile dupa lansarea oficiala, un record pentru orice sistem de operare de pe planeta.

Practic jumatate dintre cei aproximativ 600 – 700 de milioane de posesori de iDevice-uri din lumea intreaga au instalat iOS 9 in doar 5 zile din momentul lansarii oficiale, cifra fiind una colosala daca ne gandim ca Android Lollipop a reusit sa obtina o cifra de adoptie de 21% in cateva luni de zile.

Cifra oferita de catre compania Apple privind rata de adoptie a iOS 9 este diferita fata de cea furnizata de catre alte companii terte de monitorizare a actualizarilor sistemului de operare iOS, insa in final trebuie sa le dam crezare celor din Cupertino, ei controland tot.

In aceeasi perioada a anului trecut iOS 8 avea o rata de adoptie de 31.75% conform unei companii de analiza a utilizarii sistemelor de operare de pe glob, astfel ca vorbim despre o diferenta colosala, ea in momentul de fata plasand iOS 9 la o rata de adoptie de 38%.

rata de adoptie iOS 8 vs iOS 9

Pastrand proportiile la datele furnizate de catre aceasta companie, iOS 9 ar avea o rata de adoptie cu 6 puncte procentuale mai mare decat cea a iOS 8 in aceeasi zi a anului trecut, diferenta in procente fiind de aproximativ 20% intre cele doua sisteme de operare.

Desi lansarea iOS 9 a fost problematica, probabil faptul ca pachetul de actualizare avea maxim 1.3 GB pe cele mai noi tablete iPad a fost un factor care a contribuit la creterea ratei de adoptie, compania Apple avand din nou cu ce se lauda.