iPhone 6S are probleme cu giroscopul si accelerometrul

iPhone 6S are probleme cu giroscopul si accelerometruliPhone 6S are probleme cu giroscopul si accelerometrul, diversi utilizatori ai noului terminal, dar si ai iPhone 6S Plus, descoperind acest lucru in utilizarea zilnica a terminalelor cu anumite aplicatii disponibile in App Store.

Mai exact, se pare ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus ofera in mod diferit date de la accelerometru si giroscop, astfel ca anumite aplicatii cu realitate augmentata nu mai functioneaza corect, interfata lor miscandu-se aleator fara interventia utilizatorului.

Problema a fost confirmata de catre multipli dezvoltatori de aplicatii pentru platforma iOS, iar ele sunt restranse doar la iPhone 6S si iPhone 6S Plus, problema fiind pusa pe API-urile folosite de catre aplicatii pentru a comunica cu senzori de miscare implementati in terminale.

Apple foloseste in iPhone 6S si iPhone 6S Plus exact acelasi tip de accelerometru si giroscop precum in iPhone 6 si iPhone 6 Plus, insa problemele ar veni de la API-urile din iOS 9 care s-au schimbat si care trebuie actualizate in aplicatii pentru a functiona corect.

Aplicatiile native ale iOS 9 nu au aceste probleme cu localizarea sau busola, astfel ca problema nu tine de sistemul de operare in sine, ci de modul in care au fost construite anumite aplicatii pentru platforma iOS, ele trebuind actualizate de catre dezvoltatori.

O problema similara cu senzorii de miscare a fost intalnita de catre utilizatori si in 2013 cand iPhone 5S a avut dificultati in a afisa in mod corect directia de miscare a utilizatorilor folosind busola integrata in aplicatii, insa atunci compania Apple a rezolvat problema.

Acestea fiind spuse, daca aveti probleme cu senzorii de miscare, trebuie sa stiti ca aplicatiile sunt vinovate.