Apple si Samsung – lideri pe piata smartphone

cota de piata smartphoneApple si Samsung raman lideri pe piata smartphone-urilor in Q3 2015, cele doua companii continuand sa domine piata telefoanelor inteligente, asta desi cei de la Huawei au inceput sa vanda din ce in ce mai multe unitati.

In tabelul de mai sus puteti vedea ca atat Apple, cat si Samsung au inregistrat cresteri in vanzarile de smartphone-uri in Q3 2015, in cazul Apple cresterea fiind de 22.2%, in timp ce in cazul Samsung cresterea a fost de doar 6.1%, insa diferenta in vanzari este de aproape 90% intre companii.

Samsung a vandut 84.5 milioane de smartphone-uri fata de Apple care a vandut 48 de milioane de iPhone-uri, Samsung avand vanzari cu aproape 5 milioane de unitati mai mari, in timp ce in cazul Apple cresterea a fost de aproximativ 9 milioane de unitati.

De la cei doi giganti trecem la compania Huawei, chinezii inregistrand vanzari de 26.5 milioane de smartphone-uri in Q3 2015, cu 10 milioane de unitati mai multe, cresterea procentuala fiind de 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare dintre toti producatorii.

Daca anul trecut Huawei inregistra mai putin de jumatate din vanzarile totale ale companiei Apple, anul acesta vanzarile celor de la Huawei sunt mai mari de jumatate dintre cele inregistrate de catre cei din Cupertino, chinezii incercand sa ajunga din urma compania americana.

Separat de cele trei companii, Lenovo + Motorola si Xiaomi au inregistrat deasemenea cresteri in vanzarile de smartphone-uri in Q3 2015 fata de Q3 2014, insa surprinzator este faptul ca totalul restului de producatori a inregistrat o scadere in vanzari de 2.4% sau 4.4 milioane de unitati.

In total in Q3 2015 au fost vandute 355.2 milioane de smartphone-uri, 56% dintre ele fiind vandute doar de catre producatorii din top 5, vanzarile totale crescand cu 6.8% sau 33 de milioane de unitati intr-un singur an de zile in ciuda faptuluica diversi analisti au afirmat ca pietele se contracta.

Articolul precedentTutorial: iOS 9 – iOS 9.0.2 jailbreak Pangu9 pe iPhone si iPad (Mac)
Articolul următorApp Store are probleme de functionare
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.