Prima Pagina smartphone Apple si Samsung – lideri pe piata smartphone

Apple si Samsung – lideri pe piata smartphone

cota de piata smartphoneApple si Samsung raman lideri pe piata smartphone-urilor in Q3 2015, cele doua companii continuand sa domine piata telefoanelor inteligente, asta desi cei de la Huawei au inceput sa vanda din ce in ce mai multe unitati.

In tabelul de mai sus puteti vedea ca atat Apple, cat si Samsung au inregistrat cresteri in vanzarile de smartphone-uri in Q3 2015, in cazul Apple cresterea fiind de 22.2%, in timp ce in cazul Samsung cresterea a fost de doar 6.1%, insa diferenta in vanzari este de aproape 90% intre companii.

Samsung a vandut 84.5 milioane de smartphone-uri fata de Apple care a vandut 48 de milioane de iPhone-uri, Samsung avand vanzari cu aproape 5 milioane de unitati mai mari, in timp ce in cazul Apple cresterea a fost de aproximativ 9 milioane de unitati.

De la cei doi giganti trecem la compania Huawei, chinezii inregistrand vanzari de 26.5 milioane de smartphone-uri in Q3 2015, cu 10 milioane de unitati mai multe, cresterea procentuala fiind de 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai mare dintre toti producatorii.

Daca anul trecut Huawei inregistra mai putin de jumatate din vanzarile totale ale companiei Apple, anul acesta vanzarile celor de la Huawei sunt mai mari de jumatate dintre cele inregistrate de catre cei din Cupertino, chinezii incercand sa ajunga din urma compania americana.

Separat de cele trei companii, Lenovo + Motorola si Xiaomi au inregistrat deasemenea cresteri in vanzarile de smartphone-uri in Q3 2015 fata de Q3 2014, insa surprinzator este faptul ca totalul restului de producatori a inregistrat o scadere in vanzari de 2.4% sau 4.4 milioane de unitati.

In total in Q3 2015 au fost vandute 355.2 milioane de smartphone-uri, 56% dintre ele fiind vandute doar de catre producatorii din top 5, vanzarile totale crescand cu 6.8% sau 33 de milioane de unitati intr-un singur an de zile in ciuda faptuluica diversi analisti au afirmat ca pietele se contracta.

 • SatanCross

  interesant titlu….Apple si samsung…le-ai luat in ordine alfabetica?in grila aia scrie ca samsung e pe locul 1 iar apple pe 2…daca erau invers locurile,sant sigur ca titlul articolului era “apple umileste samsung in vanzari de smartphone “:)))

 • KlauduNhO

  nu are cum asta ca samsung are 1000 modele de smartphone …

 • Viorel Predatorul

  :)) Corect ar fi fost: “Samsung – lider pe piața smartphone” sau dacă sunt enumerați mai mulți: “Samsung, Apple, Huawei, Lenovo și Xiaomi – lideri pe piața smartphone”.

 • Adioff

  Mai oameni buni , hai sa facem corect impartirea : cate S6 Edge si Edge + a vandut Samsung si sa comparam cu iPhone 6s si 6s+ .

 • Exact la acelaș lucru mă uitam și eu. Dar de ce nu Samsung este lider? Că din acel tabel asta reiese. De ce trebuie menționat și Apple? Huawei de ce nu este menționată, că doar e pe locul 3?

 • Despre ce vorbești tu? Aici este vorba despre vânzarea de smartphone-uri, toate, nu doar anumite modele.

 • SatanCross

  Da…procentul pe piata al Samsung e peste dublu fata de Apple,cu toate astea,Samsung NU umileste Apple ,ci Apple si Samsung sant lideri pe piata de smartphone…off…

 • SatanCross

  tu compara ce vrei tu …Apple scoate un tel la doi ani, de fapt 2,ca daca samsung are note,tre sa aiba si apple 6s plus,cu toata ca va bateati toti cu capul de ciment ca e o prostie un ecran asa mare si ca nu aveti nevoie de palete de tenis cand a aparut gama note…tot odata la 2 ani lanseaza seria S un fel de facelift care anul asta nu am prea vazut vreun upgrade,decat 2 gb de ram,dar ptr voi probabil e upgrade si memoria flash de 16 gb,si procesorul care e de 4 ani dual core,si ecranul ala care are o rezolutie un pic peste indescifrabil…vezi cate telefoane absolut noi a lansat samsungul doar anul asta?

 • Costi

  ba nu,urmeaza sa apara iphone 7 si se rezolva problemele,mare lucru..:))