Prima Pagina autonomie Trucul care creste GARANTAT autonomia bateriei iPhone si iPad

Trucul care creste GARANTAT autonomia bateriei iPhone si iPad

truc autonomie baterie iPhone iPadAutonomia bateriei iPhone si iPad poate fi serios crescuta cu un simplu truc de care absolut oricine se poate folosi si care va oferi cu pana la cateva ore suplimentare de folosire zilnica a terminalelor voastre.

Totul are la baza sistemul de controlare automata a luminozitatii ecranului, adica functia Auto Brightness, Auto-Luminozitate, ea controland nivelul de lumina al ecranului iPhone, iPad sau iPod Touch-urilor, ecranul fiind si cel mai mare consumator de energie.

Cu cat este ecranul mai mare, cu atat va fi mai mare si consumul de energie al terminalelor voastre, astfel ca in cazul tabletelor iPad vorbim despre cel mai mare consum, iPhone 6 Plus si iPhone 6S Plus consumand cea mai multa energie din randul terminalelor iPhone ale Apple.

Cum cresti GARANTAT autonomia bateriei iPhone si iPad

Functia de luminozitate automata este in mod nativ activata de catre sistemul de operare, iOS, insa ea este controlata partial si de catre utilizator care poate stabili valoarea minima a luminozitatii pe care ecranul o va avea atunci cand lumina ambientala din jurul sau nu este mare.

Sistemul de controlare automata a luminozitatii ecranului iPhone sau iPad se bazeaza pe senzorul de lumina ambientala, el modificand luminozitatea in functie de intensitatea luminii din jurul nostru, astfel ca in aer liber veti avea luminozitatea setata la maxim, in timp ce in cladiri veti avea luminozitatea setata la un nivel mediu sau mai mic.

truc autonomie baterie iPhone iPad 1

In mod normal nivelul minim al luminozitatii ecranului iPhone sau iPad este setat la 50% de catre Apple, insa puteti scadea aceasta limita la o valoare mai mica pentru a economisi si mai multa energie, schimbarea fiind extrem de benefica pentru ochi atunci cand folositi terminalele in camere intunecate, lumina emisa fiind mult mai mica.

Pentru a controla luminozitatea ecranului din iOS trebuie sa mergeti in Settings > Display & Brightness, Configurari > Afisaj si luminozitate, acolo functia Auto-Brightness, Auto-luminozitate trebuind sa fie activata.

Cu aceasta functie deja activa, trageti sliderul Luminozitate, Brightness, la o valoare minima acceptabila pentru voi, iar la fiecare deblocare terminalul va ajusta luminozitatea ecranului incepand de la acea valoare.

O limita cat mai mica va asigura de faptul ca ecranul nu va fi luminat prea puternic noaptea cand nu exista lumina in jurul vostru si nu va consuma multa energie, protejandu-va in acelasi timp si ochii.

Desi economisiti energie, calitatea culorilor afisate pe ecran nu va fi la fel de buna cand luminozitatea este setata la un nivel mai mic, asa ca trebuie sa cantariti foarte bine ce primiti si ce pierdeti.

Cu cat creste autonomia aceasta functie ? De la cateva zeci de minute si pana la 1 ora de utilizare in plus, totul depinde de nivelul de luminozitate setata si lumina ambientala.

Ce parere aveti despre acest truc ?

 • NicKel

  Eu i-am calibrat nivelul minim – asa ca pe Auto, in bezna totala, sliderul scade jos de tot.

 • ROMANIAC

  La fel și eu.

 • m3

  Credeam ca ce sti ce truc ne zici zaone:))) asta cu luminozitatea e așa …. Dar ai dreptate , eu cred ca in mare parte bateria tine mai bine daca e softul bun , de ex 9.2 beta 4 mult mai OK ca 9.1

 • Face o foarte mare diferenta setarea asta, niciun update de soft nu poate imbunatati autonomia asa cum o face scaderea de consum.
  Diferenta dintre a seta ecranul la luminozitate mare si mica este imensa.

 • flrazvan

  Eu io folosesc din totdeauna 🙂 sunt maniac cu battery saving-ul.

 • Hdhdhdgu

  Marș dracu cu 0log-ul tău!

 • alex

  Cand te apuci de scris un articol serios? Ai studiat si impactul ecranelor asupra sanatatii? Vederea nr.1, durerea de cap si nu in ultimul rand nivelul tot mai scazut in timp al puterii de concentrare. Pentru maxim 30% din baterie…. Pretuieste viata si foloseste-te de obiecte, nu schimba rolul lor.

 • cristi

  Nu era totul evident? La îndemână? Unde-i trucul?

 • @cristi: Nu, putina lume stie ce sa faca acolo sic um functioneaza sliderul. Daca il setezi la o valoare mare, nu mai are rost luminozitatea automata.

 • mmario

  Problema e ca majoritate folosim Iphone-ul si Ipad-ul, ziua. Asa ca nu cred ca acest “truc”! Ajuta prea mult!

 • maricel

  Solutia baterie de 3000

 • IphoneManiak

  Salut. Haideti sa nu ne imbatam cu apa rece. Haideti sa incercam sa recunoastem si unele dezavantaje ale ios-ului si cred ca sunt multe. Nu cred ca exista in orice un truc sa te ajute la baterie, un truc sa te ajute la wifi sau un truc sa te ajute la incarcare pe airplane mode. Astea sunt legende. Ios-ul e facut sa nu facem noi alte artificii fata de ce ne este dat. La setarea luminozitate isi face singur treaba exact cum vede senzorul. Atat. Nu e niciun truc. Trucul este senzorul care ne face el trecerea de la minim la maxim. Ios-ul este facut sa functioneze bine, fara sa il studiem sau sa il aprofundam atat ca ios-ul nu este un mister sau o conditie existentiala misterioasa a vietii greu de descifrat, pur si simplu functioneaza bazat pe senzori. Da, ne duce si cu zaharelul apple si ne obliga cu unele produse dar asta nu insemana ca tre sa le si cumparam. Nu va convine? Cumparati altceva cu baterie mai buna.

 • Dan

  Setarea manuala a luminozitatii la praguri sub ceea ce stabileste functia “auto” pentru maxim, e mai practica!

 • valyy

  Eu nu inteleg de ce pe toate forumurile de specialitate se tot pune atat prb bateriei. Eu tin luminozitatea la max. Arata mai frumos. Cu o baterie externa se rezolva problema.

 • radu_adriansv

  sau luați-vă 6+..ajunge bateria pana a doua zi

 • alex

  Sau o solutie si mai buna ar fi trecerea display-ului pe mod alb si negru, evident cu luminozitatea cat mai scazuta

 • alex

  Depinde de soft eu am pe iPhone 6 iOS 8.1.1 si ma tine si acuma aproape doua zile nici nu ma gandesc sa trec vreodată pe iOS 9