Trucul care creste GARANTAT autonomia bateriei iPhone si iPad

truc autonomie baterie iPhone iPadAutonomia bateriei iPhone si iPad poate fi serios crescuta cu un simplu truc de care absolut oricine se poate folosi si care va oferi cu pana la cateva ore suplimentare de folosire zilnica a terminalelor voastre.

Totul are la baza sistemul de controlare automata a luminozitatii ecranului, adica functia Auto Brightness, Auto-Luminozitate, ea controland nivelul de lumina al ecranului iPhone, iPad sau iPod Touch-urilor, ecranul fiind si cel mai mare consumator de energie.

Cu cat este ecranul mai mare, cu atat va fi mai mare si consumul de energie al terminalelor voastre, astfel ca in cazul tabletelor iPad vorbim despre cel mai mare consum, iPhone 6 Plus si iPhone 6S Plus consumand cea mai multa energie din randul terminalelor iPhone ale Apple.

Cum cresti GARANTAT autonomia bateriei iPhone si iPad

Functia de luminozitate automata este in mod nativ activata de catre sistemul de operare, iOS, insa ea este controlata partial si de catre utilizator care poate stabili valoarea minima a luminozitatii pe care ecranul o va avea atunci cand lumina ambientala din jurul sau nu este mare.

Sistemul de controlare automata a luminozitatii ecranului iPhone sau iPad se bazeaza pe senzorul de lumina ambientala, el modificand luminozitatea in functie de intensitatea luminii din jurul nostru, astfel ca in aer liber veti avea luminozitatea setata la maxim, in timp ce in cladiri veti avea luminozitatea setata la un nivel mediu sau mai mic.

truc autonomie baterie iPhone iPad 1

In mod normal nivelul minim al luminozitatii ecranului iPhone sau iPad este setat la 50% de catre Apple, insa puteti scadea aceasta limita la o valoare mai mica pentru a economisi si mai multa energie, schimbarea fiind extrem de benefica pentru ochi atunci cand folositi terminalele in camere intunecate, lumina emisa fiind mult mai mica.

Pentru a controla luminozitatea ecranului din iOS trebuie sa mergeti in Settings > Display & Brightness, Configurari > Afisaj si luminozitate, acolo functia Auto-Brightness, Auto-luminozitate trebuind sa fie activata.

Cu aceasta functie deja activa, trageti sliderul Luminozitate, Brightness, la o valoare minima acceptabila pentru voi, iar la fiecare deblocare terminalul va ajusta luminozitatea ecranului incepand de la acea valoare.

O limita cat mai mica va asigura de faptul ca ecranul nu va fi luminat prea puternic noaptea cand nu exista lumina in jurul vostru si nu va consuma multa energie, protejandu-va in acelasi timp si ochii.

Desi economisiti energie, calitatea culorilor afisate pe ecran nu va fi la fel de buna cand luminozitatea este setata la un nivel mai mic, asa ca trebuie sa cantariti foarte bine ce primiti si ce pierdeti.

Cu cat creste autonomia aceasta functie ? De la cateva zeci de minute si pana la 1 ora de utilizare in plus, totul depinde de nivelul de luminozitate setata si lumina ambientala.

Ce parere aveti despre acest truc ?