Prima Pagina Apple Apple manipuleaza topurile App Store

Apple manipuleaza topurile App Store

Apple manipulare App StoreApple este acuzata din nou ca manipuleaza topurile aplicatiilor prezentate in App Store pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri pentru a-si promova propriile titluri in locul altor aplicatii terte disponibile in App Store.

Mai exact, compania Apple prezinta in mod constant cate 5 – 6 aplicatii proprii in topul celor mai populare aplicatii gratuite, unii crezand ca totul ar fi de fapt o problema a magazinului virtual, insa in realitate ar fi vorba doar despre o manipulare grosolana facuta de catre americani.

Aceasta concluzie a fost trasa de catre unii care au observat ca aplicatiile celor de la Apple apar in mod repetat si in numar mare in topurile celor mai populare aplicatii ale App Store, adica ele sunt promovate acolo aproape o data la doua zile, iar asta intr-un mod destul de ciudat.

Totul se intampla in App Store SUA si practic Apple le da americanilor de inteles ca aplicatii precum iMovie, Numbers, Keynote, Numbers sau Pages ar fi mai populare decat Facebook, Twitter, Messenger sau Snapchat, insa desigur ca realitatea este cu totul alta si nu doar in SUA.

In the Top 10 Free Apps on the iPhone’s App Store, the number 4 through number 8 positions – out of the blue – went to Apple’s own software applications. In order, the #4 through #8 spots were given to iMovie, Pages, Numbers, Keynote, and iTunes U. These apps were ranking higher than Facebook and Instagram for the day.

Algoritmii in baza carora App Store-ul prezinta aplicatiile cele mai populare in topuri a fost pus mereu in discutie de catre dezvoltatori si nu numai, iar acest nou scandal, aflat abia la inceput, va aduce si mai multe intrebari pentru cei din Cupertino in viitor.

Desi unii ar putea avea mari probleme in a crede ca Apple ar putea manipula topurile App Store pentru a-si promova propriile creatii, in realitate cei din Cupertino sunt perfect capabili de asemenea tactici.

 • rundown

  Si ce daca manipuleaza? E gradina lor, mi se pare normal sa isi promoveze propriile creatii in detrimentul adevaratelor “hituri”. Si eu as face la fel. As dori ca creatia mea sa fie listata prima in topuri, sugestii, preferinte

 • EMP83

  Interesantă mentalitate. Înțeleg ca oricine ar fi tentat să facă asta însă asta nu înseamnă că este normal și ca așa trebuie sa fie. Asta este lipsă de respect față de clienții care ii umple de bani și față de dezvoltatorii de aplicații care și ei la rândul lor baga bani în buzunarele apple.

 • gheorghe

  Apple manipuleaza multe – de la oameni , la topuri de preferinte si cifre de vanzari . insa se pare ca fanii Apple isi doresc sa fie manipulati , ca sa se creada o specie aparte , mai inteligenta , mai bogata , mai favorizata .

 • Mentalitate de meltean cu 2 clase. Acea “gradina” nu este doar a lor, ci aparține și dezvoltatorilor de aplicații care le umple buzunarele.

 • Eu.G

  Penbil!

 • Viorel Predatorul

  Și Google a fost acuzată că manipulează rezultatele pe motorul lor de căutare, I ar Microsoft a fost acuzată că pune Internet Explorer ca navigator implicit în Windows. Sunt ferm convins că ai fi acuzat cele două companiilor pentru practicile astea, corect?

  Dacă se pune în discuție faptul că Apple facem ceva nașpa cu manipularea topurilor, nu crezi că e ceva fundamentat?