Apple va oferi streaming audio Hi-Res pentru Apple Music

Apple Music streaming audio Hi-Res2016 urmeaza sa vina cu o surpriza placuta pentru utilizatorii Apple Music, compania Apple intentionand sa le ofere acestora posibilitatea de a asculta muzica din iTunes Store la o calitate mult mai buna decat cea oferita in momentul de fata de catre serviciu.

Mai exact, compania Apple intentioneaza sa le ofere utilizatorilor optiunea de a face streaming audio prin Apple Music la 96kHz pe 24 biti, astfel ca desi traficul de date va fi mai mare decat cel normal, calitatea melodiilor va fi cu mult mai buna decat cea cu care v-ati obisnuit.

Informatiile acestea vin de la surse apropiate companiei Apple, ale caror produse sunt prezente la PORTABLE AUDIO FESTIVAL 2015 organizat in Asia, ele afirmand ca iOS 9 si portul Lightning sunt capabile sa redea sunete audio la 192kHz/24Bit, asa ca schimbarea este suportata de sistemul de operare in momentul de fata.

According to several insiders familiar with Apple, whose products are exhibited at PORTABLE AUDIO FESTIVAL 2015, the company has been developing Hi-Res Audio streaming up to 96kHz/24bit in 2016. The Lightning terminal with iOS 9 is compatible up to 192kHz/24Bit, but we do not have information on the sampling frequency of Apple Music download music.

Aceasta schimbare pregatita de catre compania Apple este anticipata si de catre producatorii de accesorii audio pentru iDevice-uri, ei avand in productie diverse produse care sunt capabile sa redea sunetele la calitatea mai buna pe care cei din Cupertino o vor oferi.

De foarte mult timp se zvoneste ca Apple ar urma sa imbunatateasca radical calitatea audio a muzicii disponibile in iTunes Store, nu doar pentru streaming prin Apple Music, iar 2016 ar urma sa ne aduca aceasta imbunatatire, insa ramane de vazut daca ea va fi lansata la inceputul anului sau mai tarziu.