Apple creste preturile iPhone si iPad in Germania

Apple creste pret iPhone iPad GermaniaApple a crecut preturile iPhone si iPad in Germania chiar de la inceputul anului 2016, ajustarea avand rolul de a in reflecta o schimbare in legislatie care impune plata unor licente mai mari pentru anumite tipuri de produse electronice vandute in tara.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus si iPhone 5s sunt cu 5 euro mai scumpe in Germania de la 1 ianuarie, in timp ce tabletele iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 2 si iPad Pro sunt cu 8 euro mai scumpe, ajustarea preturilor fiind facuta atat in Apple Store Online, cat si in magazinele fizice.

Ajustarea preturilor este facuta de catre compania Apple in urma schimbarii legislatiei germane privind protejarea drepturilor de autor, producatorii si importatorii de produse electronice fiind obligati sa plateasca mai multi bani pentru produsele care permit inregistrarea de continut multimedia.

Desi probabil putini dintre voi stiu acest lucru, Apple a fost nevoita sa faca o ajustare de pret similara in 2010 pentru Mac-uri, pretul acestor produse crescand cu 10 euro fata de preturile din alte tari europene, cresterea avand la baza tot o modificare de legislatie.

Acestea fiind spuse, daca veti ati sesizat deja ca iPhone si iPad-urile sunt mai scumpe in Germania incepand de ieri, acum aveti si o explicatie.