Samsung vrea sa scape de plata daunelor pentru copierea Apple

samsung daune AppleSamsung incearca sa evite plata a 120 de milioane de dolari pentru copierea unor tehnologii si design-uri protejate prin brevete de inventie de catre compania Apple, cerand unei instante americane sa invalideze o hotarare din 2014 care acorda castig de cauza Apple.

Apple a actionat initial Samsung in judecata cerand 2.2 miliarde de dolari drept daune, insa juriul a hotarat ca suma ar trebui sa fie de doar 120 de milioane de dolari, 98 de milioane din aceasta suma fiind acordate doar pentru un singur brevet de inventie.

In cererea facuta recent unei instante americane, avocatii Samsung sustin ca in realitate compania nu a copiat tehnologia Apple pentru a transforma numere de telefon si diverse informatii in link-uri pe care utilizatorii le puteau accesa printr-o simpla apasare pe ele.

Mai mult decat atat, Samsung a afirmat ca doua dintre brevetele de inventie pentru care au fost acordate daune au fost invalidate de catre autoritatile americane, compania Apple contestand acea decizie, o hotarare finala nefiind inca data pentru ele.

Samsung Electronics Co Ltd urged a U.S. appeals court on Tuesday to find that a jury in 2014 should not have made the South Korean company pay nearly $120 million to Apple Inc for infringing three patents. The same appeals court in September ruled that Apple should have been awarded an injunction in the case, barring Samsung from selling devices that infringe its patents. The court, however, said Samsung could remove the patented features without recalling its products.

Partea interesanta este ca aceeasi instanta a hotarat in septembrie ca produsele Samsung care incalca aceste brevete de inventie ar trebui scoase din vanzare daca functiile lor nu sunt modificate, insa vorbim despre terminale care nu se mai vindeau sau nu mai erau populare.

Cine va avea castig de cauza in acest proces ramane de vazut, insa cei de la Apple au in fata un drum foarte lung pentru a-si primi despagubirile de la Samsung.