Cum rezolvi problema functiei auto-blocare gri pe iPhone si iPad

Daca aveti un iPhone sau o tableta iPad, atunci stiti ca ele au o functie numita Auto-Blocare, sau Auto-Lock, ea permitand setarea unei valori de timp de neutilizare dupa care ecranul este stins si terminalul blocat automat.

Perioada de timp ce trebuie sa treaca intre ultima atingerea a ecranului ori a unui buton si stingerea/blocarea ecranului poate fi aleasa de catre utilizatori dintr-un meniu al aplicatiei Settings, Configurari, insa exista situatia in care meniul nu este accesibil el fiind gri.

Daca va intrebati ce anume cauzeaza aceasta problema, ei bine activarea Low Power Mode, Mod Consum Redus, va restrictiona accesul la controlarea functiei Auto-Lock, Auto-Blocare, ecranul fiind automat stins la 30 de secunde dupa ultima interactiune cu terminalul.

Pentru a readuce lucrurile la normal va trebui sa vizitati meniul Settings > Battery, Configurari > Baterie, si sa dezactivati functia Low Power Mode, Mod Consum Redus, dezactivarea ei oferind imediat acces la controlarea functiei Auto-Blocare, Auto-Lock.