Prima Pagina iTunes Radio iTunes Radio nu mai poate fi ascultat gratuit

iTunes Radio nu mai poate fi ascultat gratuit

V-am spus acum cateva saptamani ca incepand cu 29 ianuarie compania Apple va interzice ascultarea gratuita a iTunes Radio si le va impune utilizatorilor sa cumpere abonamente Apple Music pentru a asculta iTunes Radio, doar Beats 1 Radio fiind oferit gratuit incepand de astazi.

Ideea din spatele deciziei celor de la Apple este de a forta utilizatorii sa cumpere abonamente Apple Music si de a isi reduce pierderile cu taxele de licentiere ale melodiilor oferite gratuit pentru ascultare prin intermediul posturilor radio gratuite, decizia fiind criticata de multi.

Practic, daca veti deschide sectiunea Radio a iTunes pe PC sau daca veti incerca sa vizualizati posturile iTunes Radio din aplicatia Muzica, Music, a iOS, veti observa ca doar Beats 1 Radio mai poate fi ascultat gratuit, in restul cazurilor fiind ceruta cumprarea unui abonament Apple Music.

Avand in vedere ca Apple a lansat Apple Music anul trecut si ca il promoveaza agresiv, era de asteptat ca iTunes Radio sa nu mai fie oferit gratuit pentru utilizatori si iata ca acest lucru s-a intamplat intr-un final, asa ca ramane de vazut daca numarul de abonati ai Apple Music va creste sau nu.

Voi ce parere aveti ? Este decizia celor de la Apple buna sau nu sunteti interesati de iTunes Radio ?

 • Edi Filip

  Sincer, nu am folosit si nici nu voi folosi iTunes Radio. Dar e o decizie aiurea, care denota setea de bani a celor de la Apple…Totusi, nimic nou, nu ?

 • NicKel

  neinteresant… bine macar ca au lasat beats 1

 • amfetamin

  Mai exista vreun post de radio in lumea asta pe care sa-l asculti contra cost? Nu m-a interesat iTunes radio si nici nu ma va interesa vreodată,când exista atâta oferta diversificata,doar timp si net sa ai sa le asculți pe toate.

 • Catalyn

  Cine ma poate ajuta cu un raspuns la intrebarea de mai jos :
  Daca invit pe cineva in family sharing sa poata beneficia de Apple Music, acea persoana isi “pierde” icloud-ul? In sensul ca o sa beneficieze de icloud-ul meu sau tot pe al lui?
  Multumesc.

 • Trebuie sa fiti toti logati in acelasi Apple ID pentru a beneficia de Family Sharing, deci da, trebuie sa renunte la Apple ID-ul propriu si la ce are salvat in iCloud.

 • iowin

  Cui ii pasa de radioul asta?Nu l ascult nici gratis:)

 • VictorSerban

  @zaone @Catalyn
  Scuze de tupeu…dar eu stiu ca nu e asa. Si eu vreau sa fac faza cu tata si el are propriul Apple ID si eu la fel. Eu voi fi cel care plătește 8€ (sau cat o fi) si voi putea adauga pe oricine cu propriul sau ID Apple. Apple Music Family Sharing eu stiu ca inseamna sa platesti tu pentru câțiva membrii ai familiei tale. Fiecare nu se va “deloga” din propriul ID Apple si va avea muzica lui in iCloud M.L. …nu pe cea a “șefului” abonamentului. Eu asa stiu ca este. Eu o sa fac asta cu tata din martie cand ii expira trialul lui. Fara suparare. Doar zic ca asa stiu si cred 100% ca este.

 • sorin

  Avea si Apple un singur serviciu gratuit – s-a dus si ala . Ar trebui sa inceapa sa taxeze si apelurile facetime la ce foame de bani au .