iTunes Radio nu mai poate fi ascultat gratuit

V-am spus acum cateva saptamani ca incepand cu 29 ianuarie compania Apple va interzice ascultarea gratuita a iTunes Radio si le va impune utilizatorilor sa cumpere abonamente Apple Music pentru a asculta iTunes Radio, doar Beats 1 Radio fiind oferit gratuit incepand de astazi.

Ideea din spatele deciziei celor de la Apple este de a forta utilizatorii sa cumpere abonamente Apple Music si de a isi reduce pierderile cu taxele de licentiere ale melodiilor oferite gratuit pentru ascultare prin intermediul posturilor radio gratuite, decizia fiind criticata de multi.

Practic, daca veti deschide sectiunea Radio a iTunes pe PC sau daca veti incerca sa vizualizati posturile iTunes Radio din aplicatia Muzica, Music, a iOS, veti observa ca doar Beats 1 Radio mai poate fi ascultat gratuit, in restul cazurilor fiind ceruta cumprarea unui abonament Apple Music.

Avand in vedere ca Apple a lansat Apple Music anul trecut si ca il promoveaza agresiv, era de asteptat ca iTunes Radio sa nu mai fie oferit gratuit pentru utilizatori si iata ca acest lucru s-a intamplat intr-un final, asa ca ramane de vazut daca numarul de abonati ai Apple Music va creste sau nu.

Voi ce parere aveti ? Este decizia celor de la Apple buna sau nu sunteti interesati de iTunes Radio ?