Samsung Galaxy S7 – diferenta mare in performante intre modele

Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 Edge vor fi lansate de catre compania Samsung in luna martie, iar dupa cum ne-au obisnuit deja coreenii, pentru fiecare model in parte vor fi utilizate cate doua tipuri de chip-uri, cele Exynoss si Qualcomm fiind alese.

Pentru anumite regiuni de pe planeta Samsung va livra terminalele Samsung Galaxy S7 si Samsung Galaxy S7 Edge cu propriul chip Exynos 8890, in timp ce in alte regiuni vor ajunge terminale care au chip-ul Qualcomm Snapdragon 820.

Din pacate, cei care vor primi unitati Samsung Galaxy S7 sau Samsung Galaxy S7 Edge cu chip Qualcomm Snapdragon 820 ar putea fi dezamagiti sa afle ca performantele acelor dispozitive ar urma sa fie cu pana la 20% mai mici decat ale celor echipate cu chip-uri Exynos 8890.

In imaginea de mai jos puteti vedea o comparatie facuta intre un Samsung Galaxy S7 cu chip Exynos 8890 si unul cu chip Qualcomm Snapdragon 820, ambele avand procesorele tactate la aceeasi frecventa, insa chip-ul Samsung are 8 nuclee, in timp ce cel Qualcomm are 4.

Samsung Galaxy S7 Exynos 8890 vs Qualcomm

Diferenta in numarul de nuclee este resimtita in testul multi-core pentru procesor, acolo Samsung Galaxy S7 cu chip Exynos 8890 obtinand un scor de 5946 puncte fata de cele 4976 puncte obtinute de catre modelul cu chip Qualcomm Snapdragon 820.

In testul single-core unitatea cu Qualcomm Snapdragon 820 castiga testul la o diferenta de aproximativ 20%, insa in final Samsung Galaxy S7 este mai performant in procesarea multi-core pe care vasta majoritatea a aplicatiilor pentru Android stiu sa o faca.

An dupa an Samsung lanseaza smartphone-uri Galaxy care au performante diferite din cauza chip-urilor diferite implementate in ele, iar in anumite situatii observati ca diferentele sunt mult mai mari decat ar crede multi utilizatori.