Apple – primii pasi spre incarcarea rapida a iPhone si iPad

Un sistem de incarcare rapida in iPhone sau iPad este cerut de ani de zile de catre utilizatori, insa pana in prezent compania Apple a considerat ca el nu este chiar atat de necesar, desi are tehnologie care ar permite implementarea sa oricand.

Un prim pas spre oferirea unei asemenea tehnologii este facut cu iPad Pro, tableta fiind capabila sa suporte incarcarea cu un incarcator de 29W, folosit acum in cazul MacBook 12 inch, compania Apple oferindu-le utilizatorilor incarcatoare de 12W pentru tableta.

Printre listele cu specificatiile tehnice ale tabletei este mentionat faptul ca ea poate fi incarcata folosind incarcatoare de 29W prin USB 3.0, standard pe care tableta il are, insa care nu este suportat de vreun cablu Lightning existent in momentul de fata pe piata.

Daca una semenea cablu ar fi lansat, atunci iPad Pro ar putea fi incarcata mai rapid si multumita folosirii unui chip Fresco Logic FL1100 in tableta, acesta oferind nu doar viteze USB 3 mari, ci si posibilitatea de a transmite mai multa energie spre bateria produsului.

Buried within the hardware regulatory information for the iPad Pro, it’s revealed that the 12.9-inch tablet can use 14.5 volts at 2 amps, which is equivalent to 29 watts. The untapped faster charging capabilities hidden within the iPad Pro are thanks to the inclusion of a Fresco Logic FL1100 USB host controller.

Din pacate compania Apple nu are in plan certificarea vreunor cabluri Lightning care sa aiba suport pentru USB 3.0 si probabil nici nu o va face prea curand, insa sunt sigur ca vom vedea unele produse de catre diverse companii din China, desi ele nu vor fi sigure.

Din moment ce Apple a implementat in iPad Pro un controller USB capabil sa incarce tableta mai repede si sa ofere viteze mai mari pentru transferul de date, atunci este clar ca are prototipuri de iDevice-uri care se incarca mai repede decat cele actuale, dar nimeni nu stie cand le va lansa.