Cum activezi tastatura secreta emoji din iPhone

Daca va place sa folositi caractere emoji pe terminalele voastre iPhone, sau chiar pe tabletele iPad, ei bine astazi va spun cum puteti activa o tastatura secreta cu unele caractere emoji care sunt disponibile in mod normal doar pentru japonezi.

Dupa cum puteti vedea din imaginea de mai jos, vorbim despre o serie de caractere care sunt folosite destul de des pe internet de catre o varietate de persoane, insa care in tastatura pentru limbile romana sau engleza nu sunt in mod normal disponibile.

Apple implementeaza diverse tipuri de caractere emoji pentru fiecare cultura ce are o limba dedicata in iPhone, iar in cazul japonezilor avem acces la o varietate de caractere emoji care exprima, uneori, sentimentele mult mai bine decat cele standard.

Pentru a activa tastatura secreta de caractere emoji a iPhone trebuie sa :

1. Accesati Settings > General > Keyboard, Configurari > General > Tastatura.

2. Selectati sectiunea Keyboards, Tastaturi.

3. Selectati optiunea Add New, Tastatura Noua.

4. Acum cautati limba Japanese, Japoneza si selectati-o.

5. In noul meniu veti vedea optiunile Romaji si Kana, dar va trebui sa alegeti doar Romaji.

6. Acum deschideti orice aplicatie pentru introducere de texte si apasati butonul din tastatura care reprezinta globul pamantesc.

Tastatura secreta emoji iPhone

7. Din meniul de optiuni alegeti-o pe cea de jos, precum in imaginea de mai sus.

8. Acum aveti selectata limba japoneza, insa va trebui sa accesati meniul de caractere emoji, iar pentru a face acest lucru apasati butonul 123 din partea stanga jos a tastaturii.

Tastatura secreta emoji iPhone 1

9. In noul submeniu al tastaturii va trebui sa apasati butonul ^_^ vizibil in partea dreapta jos.

Tastatura secreta emoji iPhone 2

10. Dupa apasarea acelui buton veti vedea deasupra tastaturii o noua bara de emoticoane din care puteti alege, afisarea tuturor putand fi facuta apasand sageata din partea dreapta a tastaturii.

Tastatura secreta emoji iPhone 3

11. Acum aveti listata intreaga serie de caractere emoji japoneze pe care le puteti introduce in orice fel de camp in care in mod normal ati introduce texte.

Daca aveti alte intrebari, le astept in comentarii.