Prima Pagina Apple Apple poate accesa datele din orice iPhone

Apple poate accesa datele din orice iPhone

Controversa zilei in lumea Apple este legata de posibilitatea sau imposibilitatea companiei americane de a accesa datele din orice iPhone vandut in lumea intreaga, unii afirmand ca acest lucru este posibil, in timp ce altii sustin cu tarie pozitia companiei Apple.

Problema sta in felul urmator: daca un iPhone are un cod de siguranta, atunci un atac de tip brute force ar duce la blocarea completa a sa deoarece o setare a iOS poate sterge complet un iPhone dupa 10 coduri introduse gresit, in timp ce alta stabileste o perioada de timp care trebuie sa treaca intre fiecare introducere de cod.

Apple spune ca limitari de acest gen, plus altele, fac imposibila accesarea datelor dintr-un iPhone blocat cu un cod de siguranta, insa compania Trail of Bits sustine ca Apple are capacitatea tehnica ncesara pentru a accesa datele din orice fel de iPhone.

Mai exact, introducerea unui iPhone in DFU Mode ar permite rescrierea firmware-ului sau si eliminarea masurilor de protectie pentru atacurile de tip brute force facute asupra iDevice-ului, FBI-ul putand sparge mai apoi codul de siguranta daca aceste are doar 4 cifre.

[Apple] will bypass or disable the auto-erase function whether or not it has been enabled;
[Apple] will enable the FBI to submit passcodes to the SUBJECT DEVICE for testing electronically via the physical device port, Bluetooth, Wi-Fi, or other protocol available on the SUBJECT DEVICE; and [Apple] will ensure that when the FBI submits passcodes to the SUBJECT DEVICE, software running on the device will not purposefully introduce any additional delay between passcode attempts beyond what is incurred by Apple hardware.

Desi unii sustin ca aceasta metoda este posibila doar pe terminalele care un au Touch ID, un fost angajat al Apple, acum expert in securitate informatica, sustine ca inclusiv pe acele terminale pot fi accesate datele din iDevice-uri, tot prin trucuri similare.

Practic Apple minte cand spune ca nu poate accesa datele dintr-un iDevice blocat cu un cod de siguranta, ea avand tehnica necesara pentru a face acest lucru, chiar daca un om de rand sau un criminalist obisnuit nu ar putea sa o faca.

 • D.L. Andrei

  Toate-s povesti. Adica compania care a creat iPhone-ul, Apple, nu poate accesa datele din telefon. Povesti.

 • Damian

  doamne .. zaone, chiar mai devreme ai postat scrisoarea deschisa a lui Tim Cook.. ai citit-o macar? zice clar ca poate sa rescrie softul ca sa stearga restrictiile dar ca asta ar fi extrem de periculos si de iresponsabil pentru clienti.. citez ‘Specifically, the FBI wants us to make a new version of the iPhone operating system, circumventing several important security features, and install it on an iPhone recovered during the investigation. In the wrong hands, this software — which does not exist today — would have the potential to unlock any iPhone in someone’s physical possession.

  The FBI may use different words to describe this tool, but make no mistake: Building a version of iOS that bypasses security in this way would undeniably create a backdoor. And while the government may argue that its use would be limited to this case, there is no way to guarantee such control. ‘ unde minte Apple..?

 • Mihai Matzero

  Asta e ca in filmele politiste anii 90. A inchis in mai putin de 30 de secunde nu-l mai putem depista, cand defapt localizarea se facea la efectuarea apelului 🙂

 • Ai sarit peste partea which does not exist today ?

 • B O G D A N

  Serios? Vrajeli de doi bani din ambele parti. Producatorii de telefoane, retelele de telefonie etc. nu obtin drept de vanzare/licenta pana cand nu pun la dispozitie programe de inregistrare/urmarire/acces. Praf in ochi…privacy nu mai exista de mult.

 • Damian

  nu.. ‘introducerea unui iPhone in DFU Mode AR PERMITE rescrierea firmware-ului sau si eliminarea masurilor de protectie’ -si tu vorbesti tot la nivel teoretic. Spui exact ceea ce a zis Apple , ca teoretic ei pot rescrie softul si sa l inmaneze FBI-ului dar practic nu vor sa o faca pentru ca e prea periculos.

 • Apple spune ca trebuie sa faca alt iOS in viitor care sa aiba back door. Oamenii de securitate spun ca acum ar putea, cu soft-ul existent, sa faca Apple asta. E o diferenta.

 • Damian

  ‘oamenii de securitate’ cunosc mai bine compania asta decat cei care o conduc, inteleg acum .. si eu zic ca tu poti de pe acum sa ne zici cum va fi iPhone 7, zic ca de fapt s-a inventat masina zburatoare, dar o tin doar pentru ei, eventual o conduce doar Tim Cook si ca de fapt Saddam Hussein nu e mort, ci traieste pe undeva prin Havana, intr-o vila .. pe scurt: ceea ce faci tu mi se pare urat Zaone.. Apple e singura companie care incearca sa protejeze pe cat posibil datele clientilor lor, lucru onorabil si deloc intalnit la restul companiilor de nivelul Apple, iar tu scrii articole impotriva acestui lucru, acuzandu-i de minciuni si alte prostii..

 • Chatagra

  in principiu toata chestia asta cu acceul la date e un mare balon de sapun care asteapta sa pocneasca ..Aici nu se pune problema daca are Apple acces sau nu ….Ce se doreste de fapt de catre autoritati e implementarea unui sistem facil care sa poata fi folosit in cazuri de “necesitate” .

  Nu va faceti idei ca datele protejate de parole si sau conturi sunt inaccesibile .. sa luam de exemplu telefonul de mai sus blocat prin parola, datele din acesta putand fi extrase prin dezlipirea chip-ului de memorie din telefon si creearea unei imagini cu continutul flash-ului care urmeaza apoi sa fie decriptat prin folosirea unor atacuri de tip brute-force.
  Pe langa asta un telefon in situatia de mai sus poate fi atacat printr-un exploit de bootloader care sa permita ocolirea limitei de incercari si sa castige acces la sistem .

 • Vlad

  Apple nu este singura companie care minte în legătură cu protecția datelor ,mai este și google ,samsung….etc. ,voi chiar credeți ca FBI nu are acces la datele utilizatorilor?…chiar credeți minciunile acestor companii(apple ,google…) ,tot ce spun ei este doar de imagine ,să fim seriosi….credeți ca ar mai exista aceste companii dacă nu ar oferi datele despre utilizatori autorităților? ei se mint singuri….există jailbreak ,există root. Tot ce spun ei este pentru oamenii bătuți în cap și ușor de manipulat.

 • Iulius

  Eu am o intrebare…In momentul in care SRI sau FBI etc fac ascultari telefonice cum le fac?Nu sint encriptate convorbirile?

 • Viorel Predatorul

  Cred că adevărul este la mijloc: Apple poate să acceseze datele, dar prin afirmarea refuzului de a furniza datele sensibile stocate în iPhone, își creează o imagine bună: uite dom”le, iPhone este așa de sigur încât nici Apple nu poate accesa datele. Mai mult, nici măcar FBI nu îi poate face ceva lu’ Coock.

  Toată tevatura asta aduce plus de valoare tuturor: Apple este percepută a fi o companie care pune accent pe protecția clientului, iOSul este un sistem impenetrabil, iar FBI se alege cu creduli care vor folosi iPhone-uri (conversații, comunicații, etc), și ulterior vor fi prinși.

  Cred că FBI are autoritate asupra oricărei entități private în SUA, așadar FBI nu are ce să negocieze cu Apple sau orice altă companie. FBI cere, și restul se supune.

 • Chatagra

  @iulius convorbirile sunt criptate intre utilizator si celulele gsm la care e legat . In centrale aceste date pot fi accesate si inregistrate fara probleme , de asemenea datele de localizare ale unui anumit telefon in functie de turnurile de gsm pot fi monitorizate de catre operator fara probleme .. 😉

 • Carax

  Eu am o singură întrebare : dacă FBI, “doar cere” și i se dă(pe mine unul m-ar mira sa fie asa simplu), în momentul când i se vor aduce probe( de către FBI inculpatului) găsite pe un iPhone, oare n-ar fi ajuns la urechile noastre?

 • Srb Srb

  Asta inseamna puterea, aia cu FBI cere si restul se supun este pt copii. FBI este format tot din oameni nu din fiinte perfecte care nu au un pret. FBI la randul lor este si el verificat. Daca, aveau puetere asupra companiei apple, pai atunci tati se rezolva de acum ani de zile treaba asta.

 • Razer Andrei

  eu cred ca e o actorie maxima, apple doar joaca teatru ca vai domne nu vor da acces fbi-ului! asta-i doar de interfata! punct!

 • Andrei Marinescu

  Serios? … Apple REFUZA sa ii ajute. NU a spus ca nu poate intra in telefon. A spus ca refuza sa slabeasca securitatea pe telefon ca sa poate FBI-ul sa acceseze.. cred ca e foamea mare daca ai ajuns sa faci astfel de articole. Mi-am dezactivat special adblock-ul sa pot citit ‘articolul’ si sa-mi las parearea aici. Acum, pana nu ma banezi din nou. Ca daca nu-ti convine ce se scrie, banezi.

 • ScH

  TOM and JERRY

 • Ti-ai dezactivat Adblock ca sa imi spui parerea ta in legatura cu ceva ce nu am afirmat.
  Nu prea inteleg eu de unde ai dedus tu ca eu am spus ca Apple nu minte ? Probabil nu ai citit finalul articolului, sau fac un simplu trolling.

 • Dragos

  Vlad, iti dau iPhone-ul meu, poti sa ii faci jailbreak? Are passcode btw.

 • Catalyn

  FBI cere si restul se supune.
  Poate Apple nu vrea sa se supuna… Si daca o mai baga pe aia ca daca nu sunt lasati in pace, pleaca din State… sa vezi atunci …
  PS: e doar o parere 🙂

 • Viorel Predatorul

  Daca cerinta FBI devine lege, Apple nu poate sa negocieze. Nu pleaca nimeni din state chiar asa de usor. Apple nu e afacere de rulota.