Asa arata un dispozitiv care sparge codul de siguranta al unui iPhone

1

In toata controversa legata de refuzul Apple de a ajuta FBI sa decripteze iPhone-ul unor teroristi, astazi avem ocazia de a vedea cum arata un dispozitiv care este capabil sa sparga codul de siguranta al unui smartphone Apple printr-un atac de tip brute force.

Dispozitivul din imagine este disponibil pentru achizitie in China in momentul de fata si acest produs combinat cu o vulnerabilitate a iOS 9 descoperita astazi le ofera posibilitatea hackerilor de a accesa datele unui iPhone chiar daca terminalul este blocat cu un cod de siguranta.

Dupa cum puteti observa deja, dispozitivul este gandit pentru a face un atac de tip brute force asupra unui iPhone, deci practic el incearca toate combinatiile posibile de cifre pentru a descoperi codul de siguranta folosit de catre posesorul respectivului dispozitiv.

Fara limita impusa de introducerea gresita a codurilor de siguranta, acest dispozitiv poate descoperi codul de siguranta al unui iPhone la doar cateva minute dupa ce a fost initiat atacul, o multitudine de companii de securitate avand asemenea gadget-uri la indemana.

spart iPhoneDispozitivele de acest gen nu sunt chiar atat de scumpe pentru cei care primesc sute de mii sau milioane de dolari anual pentru a sparge sisteme informatice, iar cei de la Apple sunt contienti de existenta lor, ba probabil si detin cateva in Cupertino.

Cu gadget-uri de acest gen pot fi sparte iPhone-uri doar daca se poate inlatura sistemul care blocheaza iPhone-ul dupa introducerea gresita a codului de siguranta de cateva ori, iar iOS 9 are aceasta vulnerabilitate, deci in momentul de fata poate fi spart.

Dispozitivele de acest gen sunt inutile in cazul parolele care contin litere si cifre, aceste combinatii fiind cele mai greu de spart de catre oricine.