Apple lupta impotriva ISIS in colaborare cu guvernul SUA

Desi pe de o parte compania Apple se lupta cu guvernul SUA pentru a asigura securitatea iOS si a iDevice-urilor sale, cei din Cupertino colaboreaza cu guvernul american pentru a lupta impotriva propagandei ISIS in diversele retele de socializare in care organizatia terorista este activa.

Reprezentanti ai Apple, Twitter, Snapchat, Facebook, MTV sau Buzzfeed au fost prezenti ieri la o intalnire cu oficiali ai guvernului american care lucreaza in aparatul de securitate nationala, discutiile avand la baza metode prin care propaganda ISIS poate fi blocata pe retelele de socializare.

Separat de aceste companii, reprezentanti ai altora 44 de companii americane au participat la discutii care au avut in vedere inclusiv metode prin care pot fi blocate incurajarile prin care se promoveaza comiterea de acte teroriste in diverse zone de pe glob.

Participarea companiei Apple la asemenea discutii si oferirea ajutorului pentru guvernul american este o dovada a faptului ca cei din Cupertino nu sustin terorismul si aceste actiuni ar putea ajuta in final compania Apple in lupta cu cei de la FBI pentru protejarea iOS-ului.

At a meeting conducted at the Justice Department on Wednesday, executives from Apple, Twitter, Snapchat, Facebook, MTV and Buzzfeed offered their input to top counter intelligence officials, according to an industry source familiar with the meeting. Rasmussen told the group the administration is making strides in combating ISIS on social media, where the terrorist army has inspired potential lone wolf assailants to carry out attacks.

Guvernul SUA a cerut unui numar mare de companii sa sustina lupta sa impotriva propagandei ISIS, iar majoritatea dintre cele intrebate daca sunt gata sa isi ofere ajutorul o vor face, iar Apple ar putea primi ceea ce doreste in lupta impotriva FBI.

1 COMENTARIU