iPhone SE – camera de 12 megapixeli, pret de 500 dolari

iPhone SE este denumirea pe care compania Apple ar urma sa o foloseasca pentru noul smartphone cu ecran de 4 inch pe care intentioneaza sa il lanseze oficial in cursul lunii martie pe piata, iar astazi vorbim despre o serie de informatii noi in legatura cu pretul si componentele sale.

Mai exact, iPhone SE ar urma sa fie lansat cu o camera de 12 megapixeli si nu cu una de 8 megapixeli, asa cum se zvonise pana in prezent, aceasta camera fiind folosita deocamdata doar in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, utilizarea sa para totusi improbabila acum.

iPhone SE va avea totusi un chip A9 cu un co-procesor de miscare M9, dar si un chip NFC care permite efectuarea de plati mobile prin Apple Pay, Apple intentionand sa foloseasca inclusiv ecranul 2.5D usor curbat spre exteriorul carcasei, asa cum se intampla cu iPhone 6.

iPhone SE va fi vandut in versiuni cu 16GB sau 64GB spatiu de stocare, dispozitivul urmand a avea conectivitate WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.2 si functia Live Photos, insa noul sistem 3D Touch nu va ajunge in acest terminal cu ecran de 4 inch, cel putin deocamdata.

In ceea ce priveste bateria iPhone SE, se pare ca Apple ar intentiona sa ofere o baterie de 1642 mAh, despre care s-a discutat deja in cursul anului trecut, ea fiind mai mica decat cea a iPhone 6 sau iPhone 6S, dar avand in vedere diferenta in dimensiunea ecranului, autonomia ar trebui sa fie mai buna.

In final ajungem la pretul iPhone SE, informatiile de astazi sugerand faptul ca terminalul va costa intre 400 de dolari si 500 de dolari, insa e mult mai probabil ca Apple sa ceara chiar mai mult pentru dispozitiv pentru ca vorbim despre un terminal nou lansat pe piata.

iPhone SE va lua locul iPhone 5S pe piata, asa ca un pret mai mare este de asteptat acum pentru ca dispozitivul este nou, iar acest lucru ar putea afecta intr-o masura vanzarile, dar Apple va fi dispusa sa riste.