iPhone 6C – 2 GB RAM, Touch ID, A9, baterie mai mare

iPhone 6C - 2 GB RAM, Touch ID, A9, baterie mai mareiPhone 6C urmeaza sa intre in productie luna viitoare, compania Apple pregatind pentru el un chip A9 cu 2 GB RAM, Touch ID, o baterie mai mare decat cea a iPhone 5S, dar si sistemul Apple Pay pentru plati mobile.

iPhone 6C ar trebui sa fie lansat de catre compania Apple cu acelasi chip A9 precum iPhone 6S si iPhone 6S Plus, in el regasindu-se cei 2 GB RAM DDR 3 extrem de rapizi, insa procesorul probabil va avea o frecventa mai mica decat cei 1.85 GHz la care este tactat in momentul de fata.

iPhone 6C va avea deasemenea un ecran de 4 inch precum iPhone 5S sau iPhone 5C, compania Apple urmand a folosi aceeasi rezolutie de 1136 x 640 pixeli precum in cazul acelor dispozitive, deci in ciuda hardware-ului mai bun, ecranul si rezolutia vor fi mici, asa cum s-a zvonit.

Mergand in continuare, se pare ca iPhone 6C va avea si o baterie de 1642 mAh, cu 72 mAh mai mare decat cea implementat in iPhone 5S, camera sa urmand a fi de 8 megapixeli, adica probabil cea folosita de catre Apple in terminalul iPhone 6 lansat ni 2014 pe piata.

iPhone 6C – 2 GB RAM, Touch ID, A9, baterie mai mare

In ceea ce priveste design-ul, iPhone 6C ar urma sa fie fabricat cu o carcasa din metal, similara celor folosite in iPhone 6 sau iPhone 6S, compania Apple fiind hotarata sa foloseasca si ecranul curbat spre marginile exterioare, exact precum in cazul acelor dispozitive.

Ramanand la acelasi subiect, iPhone 6C va avea o carcasa disponibila in trei culori, precum iPhone 5S, adica dispozitivul va fi vandut in culorile gri, aurie si argintie, deci noua culoare rose gold oferita pentru iPhone 6S nu va fi utilizata si in acest nou terminal al Apple.

Va spuneam la inceput ca iPhone 6C va fi deasemenea disponibil cu Touch ID, aceasta tehnologie urmand a aduce si functia Apple Pay pentru a permite efectuarea de plati mobile, ea putand extinde serios baza de utilizatori ai acestui tip de tehnologie.

In final, zvonul spune ca iPhone 6C va fi disponibil cu minim 16 GB spatiu de stocare, exact precum actualele terminale, deci Apple nu-l va oferi nici cu 8 GB spatiu de stocare, nici cu 64 GB, asa cum cere foarte multa lume.

iPhone 6C ar trebui sa fie lansat cel tarziu in luna aprilie, insa daca productia va incepe intr-adevar in luna ianuarie, atunci am putea asista la o lansare mult mai rapida.