Apple l-a angajat pe vicepresedintele Amazon pentru securitate informatica

Compania Apple l-a angajat recent pe vicepresedintele Amazon pentru securitate informatica, George Stathakopoulos, miscarea venind ca un raspuns la constantele atacuri ale celor de la FBI in tentativa de a obtine ordine judecatoresti si schimbari de legislatie care sa oblige Apple sa compromita securitatea iOS.

Inainte de a se angaja in cadrul companiei Amazon, George Stathakopoulos a fost si vicepresedinte al diviziei de securitate informatica in cadrul Microsoft, astfel ca vorbim despre un om cu o vasta experienta in spate, el urmand a conduce divizia de securitate digitala din cadrul Apple.

Angajarea a fost confirmata de catre un jurnalist care a sunat Apple si a fost transferat la biroul lui George Stathakopoulos, deci nu vorbim despre simple zvonuri, angajarea avand implicatii majore pentru lupta celor de la Apple de a isi securiza software-ul pentru produsele din lumea intreaga.

In cadrul Apple, George Stathakopoulos este sub comanda CFO-ului, Luca Maestri, el avand rolul de a asigura protectia tuturor calculatoarelor si terminalelor mobile folosite de catre angajatii Apple, dar si a datelor utilizatorilor care folosesc produsele Apple in lumea intreaga.

Stathakopoulos reports to Apple’s chief financial officer and will be responsible for protecting corporate assets, such as the computers used to design products and develop software, as well as data about customers. The company’s heads of hardware and software remain in charge of protecting users of Apple’s products.

Practic, Stathakopoulos va supraveghea modul in care vor fi implementate masuri de securitate in iOS, OS X si diversele aplicatii create de catre compania Apple pentru, ele zvonurile care sustineau ca Apple va face iCloud imposibil de spart crescand in credibilitate cu aceasta noua angajare.