Cea mai plictisitoare si ciudata conferinta Apple din ultimii ani

Luni in Cupertino a inceput cea mai plictisitoare si ciudata conferinta din ultimii ani, Tim Cook si echipa sa tinand un grup de jurnalisti prizonieri timp de o ora in care au prezentat multe lucruri de care si mai multa lume nu este in vreun fel interesata.

Prima parte a conferintei a fost dedicata prezentarii eforturilor companiei Apple de a recicla produse vechi si a demonstra ca protejeaza natura, plus initiativele sale in domeniul medical, totul fiind dat foarte repede uitarii de catre presa.

Cea de-a doua parte a fost dedicata prezentarii unor produse noi care de fapt sunt vechi si spun asta pentru ca Apple a prezentat un iPhone special care arata precum unul vechi de 5 ani de zile si are hardware-ul altuia lansat in toamna anului trecut.

Nu spun ca iPhone SE nu va genera vanzari bune pentru Apple sau ca smartphone-ul este prost, insa prezentarea nu a uimit si cei prezenti in sala au fost la fel de putin impresionati precum multi dintre cei care urmareau stream-ul live din Cupertino.

In cazul iPad Pro 9.7 inch vorbim despre exact acelasi lucru, o tableta de 9.7 inch care arata ca una de 12.9 inch si are hardware-ul ei, singura diferenta fiind o camera pe care Apple a prezentat-o deja in toamna si despre care stiam deja tot ce era de stiut.

Singurele elemente cu adevarat noi sunt preturile pe care Apple le percepe pentru aceste doua produse, dar si curelele pentru Apple Watch care vor genera si mai multa confuzie in randul celor care achizitioneaza smartwatch-ul vandut de catre Apple.

Ca sa fiu complet sincer, cred ca daca Apple ar fi lansat pur si simplu iPhone SE si iPad Pro 9.7 inch in Apple Store Online fara aceasta prezentare, impactul asupra lumii ar fi fost acelasi si ne-ar fi scutit pe toti din a pierde o ora din viata urmarind o conferinta trasa de par.

Dupa moartea lui Steve Jobs conferintele Apple au inceput sa devina din ce in ce mai anoste, cel putin pentru mine, indiferent de ceea ce prezinta cei din Cupertino si fara un om carismatic pe scena, Apple va avea in viitor conferinte la fel de plictisitoare precum cele ale Samsung, HTC, etc.

Voi ce parere aveti ?

28 COMENTARII

  1. Cred ca asa incepe declinul. Apple e in criza de idei. Epoca de glorie a apus. Probabil ca e un moment bun de pariat pe scaderea pe termen lung a actiunilor Apple.

  2. din 2012 se spune asta…si defapt cu Tim cook a ajuns cea mai valoroasa companie si cu un profit mult mai mare. Daca era invers, poate vedeam lucruri mai spectaculoase

  3. aceste produse sunt destinate pt cei ce vor inca 4″ sau cei ce vor sa intre in ios sa il incerce. ipad pro este pt oricine foloseste un ipad 2 3 4 sau ipad air. dar puteau face un silent update fara nicio problema. Adevaratele noi produse urmeaza sa fie prezentat in cadrul WWDC si in septembrie

  4. Sunt total de acord cu tine. Acest gay vrea sa fie ca Steve dar nu reuseste. Adica eu ma refer si modul lui de a se exprima si tonalitate, absolut tot.

    Dupa cum am mai spus in alt comentariu, au stricat “traditia” prin faptul ca lanseaza 2 telefoane pe an inloc de 1 singur. Maine, poimaine vor face frigidere si cuptoare cu microunde. Imi doresc sa nu se duca la vale compania. Sunt fan produse Apple de pe vremea lui iPhone 3.

    Cat despre iPhone SE…puteau macar sa il rotunjeasca, sa-l faca curbat daca tot era necesar sa mai vina cu un produs nou pe piata. Tu ai spus ca ai pierdut doar o ora din viata. Eu ma gandesc ca mult mai mult….toate stirile si zvonurile citite pe net, schite care au aparut, indicii despre noul iPhone. Sincer sa fiu cu tine mai bine arata “clona” aparuta la chinezi, cea care arata ca un iPhone 6 mai mic.

  5. Cook este cauza prezentarilor plictisitoare … nu o sa aiba niciodata carisma lui Jobs ! Se vede lucrul asta din momentul cand deschide gura !!

  6. Steve Jobs era un vorbitor in public excelent. Toată lumea știe asta. Insa era cam zgârcit la capitolul asta. Doua ore doar el vorbea. De când cu Tim Cook, mai vorbește si Phil Schiller si Craig.

  7. Cand vorbea despre tehnologie si despre proiectele Applem, Steve Jobs se simtea ca pestele in apa. Vorbea cu o dezinvoltura nemaintalnita, si se vedea ca ii straluceau ochii de crezul pe care il avea.
    La Tim Cook nu ai sa vezi asa ceva, si nici la Mr Schiller.

  8. Uf bine ca nu au rotunjit marginile si au lasat designul lui5s.
    “Penele”6-6s-6s plus iti aluneca din mana.
    5SE cred ca la momentul actual este the best .
    Am i5s si 6s+, dar astept SE, nu mai e mult pana in 6-7aprilie, daca am putin noroc chiar mai repede

  9. Da dar imaginea apple pe atunci era data de steve jobs si atat.
    acuma este data de jony ive, tim cook, phill, craig(care mi se pare f carismatic). Deci depinde cum iti place tie, o companie cu imaginea data de un om sau una data de oameni. Acum cu Tim mai vezi si o femeie pe scena si un om de culoare. Tim isi respecta colegii

  10. Ai impresia ca daca nu exista S Jobs, cei 3 muschetari aduceau compania Apple unde este acum? 🙂 Eu ma indoiesc! Cu toata carisma lor…fortzata

  11. Te-ai gandit ca si decesul sau a avut un impact asupra cifrelor? Dupa ce au vazut filmul Jobs sau ai citit cartea? Poate multi nu stiau nimic despre el. Ideea e ca a ramas o legenda. La Samsung / HTC / etc …ce sa fie legenda? Ma rog…fiecare cu parerea lui.

  12. Aștept să văd cum e Note 6. Dacă merită să îl iau, față de S7, prefer Note. Dacă nu, iau s7, că va avea și prețul mai mic.