Iata cat au cheltuit americanii pe aplicatii in 2015

SUA este tara care genereaza cele mai multe incasari pentru App Store-ul companiei Apple, americanii cumparand foarte multe aplicatii pentru ca au suficient de mult bani sa sustina munca dezvoltatorilor care creeaza titluri pentru utilizatorii din intreaga lume.

O companie americana a facut un studiu pentru a vedea ce sume de bani au cheltuit americanii in 2015 pentru achizitionarea de aplicatii, iar conform lor utilizatorii au cheltuit, in medie, 35 de dolari anul trecut pentru achizitia de aplicatii din App Store-ul companiei Apple.

Conform acestui studiu, americanii cheltuie cei mai multi bani pe jocuri, 25 de dolari din acea suma, adica doua treimi, fiind cheltuiti pentru a cumpara acest tip de titluri din App Store, insa trend-ul nu ar trebui sa mai uimeasca pe cineva in momentul de fata.

In urma jocurilor, la o distanta foarte mare, regasim muzica pentru care americanii au cheltuit 3.4 dolari, aplicatiile pentru socializare insumand 1.8 dolari, cele pentru entertainment 1 dolar si cele pentru Lifestyle 0.4 dolari, restul de 6.8 dolari fiind cheltuiti pentru alte aplicatii din App Store.

On average, games accounted for approximately $25 of the $35 spent across the 110 million iPhones active in the U.S. during 2015. Second-place Music accounted for $3.40, or less than one sixth of Games. Social Networking, Entertainment, and Lifestyle rounded out the top five categories, at $1.80, $1, and $0.40 spent, respectively. The remaining $6.80 was spent on the App Store’s 18 other categories.

Discrepanta foarte are dintre jocuri si celelalte categorii de aplicatii este de inteles avand in vedere ca jocurile au parte si de cea mai mare promovare in App Store-ul celor din Cupertino, topurile aplicatiilor care genereaza cei mai multi bani fiind dominat de catre jocuri.

Statisticile acestea au fost preluate prin analizarea a peste 110 milioane de iDevice-uri active in SUA in 2015, deci sunt cat se poate de relevante pentru intreaga baza de utilizatori de iDevice-uri din tara.

cheltuilei aplicatii SUA