iOS 9.3 este cea mai stabila versiune a iOS lansata in ultimii ani

iOS 9.3 este cea mai stabila versiune a iOS lansata in ultimii ani de catre compania Apple si afirmatia nu o fac eu, ci o companie americana care a analizat rata de inchidere subita a aplicatiilor in fiecare versiune a sistemelor de operare iOS lansate de catre compania Apple.

Conform analizei facute de catre aceasta companie, aplicatiile care ruleaza in iOS 9.3 au avut o rata de inchidere subita de doar 2.2%, asta in timp ce iOS 9.2 sau iOS 9.1 se apropie de un procent de 3%, iOS 9 si iOS 8 avand procente foarte apropiate de iOS 9.3.

In comparatie cu Android, rezultatele iOS 9.3 sunt mai bune, sistemul de operare a celor de la Google avand o rata de inchidere a aplicatiilor care se apropie de 2.6%, diferenta fiind mare deca luam in calcul faptul ca cel mai mare procent ajunge la 3.2 sau maxim 3.4%.

In general dezvoltatorii se bazeaza pe statistici de acest gen cand dezvolta aplicatii si le actualizeaza pentru a fi compatibile cu noi versiuni ale iOS, iar in baza lor iOS 9.3 pare a fi un update extrem de bun, insa realitatea este complet diferita fata de ceea ce vedem acolo.

Problemele principale ale iOS 9.3 sunt legate de imposibilitatea de a activa anumite iDevice-uri, ea fiind rezolvata de Apple dupa o saptamana, imposibilitatea de a accesa link-uri folosind Safari si imposibilitatea de a face apeluri video din anumite aplicatii sau de a folosi FaceTme.

Avand in vedere ca studiile de acest gen analizeaza doar aplicatii terte instalate in iDevice-uri, este normal ca rata de inchidere sa fie mica, insa daca ar fi fost incluse si cele native, situatia ar fi fost complet diferita deoarece problemele majore exista pentru cele native.

iOS 9.3 inchidere subita aplicatii