Cum iti poate distruge iPhone starea de spirit dar si coloana vertebrala

 Tabletele, telefoanele mobile si toate device-urile mai mici se dezvolta mult mai rapid decat reusim noi sa observam.

Cercetatorii au decis sa studieze, din perspectiva sanatatii noastre mintale si fizice, acest fenomen care tot ia amploare.

”Tehnologia ne modifica tinuta, transformand corpurile noastre an ceea ce numesc eu iHunch. Am Uneori, in munca mea, mai fac referire la termenul de iPosture”, Steve August, fizioterapeut din Noua Zeelanda

”Trebuie mentionata intai pozitia incorecta,aplecata pe care o adopta o persoana cand se uita in telefon. Greutatea medie a unui cap este de 4,5-5,5 kg, iar atunci cand ne aplecam capul inainte cu 60 de grade, gatul primeste o sarcina de aproximativ 27 kg, fapt care are multiple consecinte”, a declarat Steve August

Pozitia aceasta afecteaza atat tinuta cat si starea sanatatii fizice, dar si starea psihica a fiecarui individ. Un studiu realizat de Nair Shwetha a avut rezultate uluitoare dupa un experiment. Acesta consta in faptul ca participantilor la studiu li s-a propus urmatoarele lucruri, non-depresivii sa stea drepti sau cocosati si apoi sa raspunda la mai multe intrebari despre starea lor de nervozitate si stres.

Comparativ cu cei care au stat drepti, persoanele cocosate au raportat o scadere de stima de sine, dar si o anxietate mai mare. Intradevar, postura a afectat starea DAR si continutul raspunsurilor. Astfel ca, analizele lingvistice au demonstrat ca persoanele care au stat cocosate au fost mult mai negative in raspunsuri.

Deasemenea, participantii au fost alesti alatoruriu ca acestia sa socializeze timp de cinci minute, cu unul dintre cele patru dispozitive electronice de diferite marimi: un smartphone, o tableta, un laptop si desktop-ul unui computer. Au constatat ca dimensiunea dispozitivului afecteaza in mod semnificativ starea de spirit al participantilor. Astfel ca, poziţia pe care au adoptat-o atunci cand au utilizat telefoanele, de fapt, i-au facut mai putin asertivi.

Si, cu cat dispozitivele sunt mai mici cu atat mai mult corpul trebuie sa se contracteze pentru a-l folosi!

”In mod ironic, In timp ce mulţi dintre noi petrec ore In şir, zilnic, folosind dispozitive mobile mici pentru a creşte productivitatea şi eficienTa, interactiunea cu acestea chiar si pentru perioade scurte, ar putea face exact opusul, reducnd asertivitate si subminand productivitatea. Solutii sunt destule, si ele sunt foarte simple, stati drept si evitaţi sa folositi in exces telefoanele mobile”, ~ Amy Cuddy profesor la Universitaea Harvard si specialist in psihologia sociala.