FBI recunoaste ca nu poate debloca alte iPhone-uri in afara iPhone 5C

Acum mai bine de o saptamana FBI a anuntat ca a deblocat un iPhone folosit de un terorist si asta fara ca Apple sa-i ofere ajutor in vreun moment, insa acea metoda de deblocare poate fi folosita doar pentru iPhone 5C, nu si pentru alte modele de terminale iPhone ale Apple.

Diversi analisti americani au facut speculatii in legatura cu utilitatea solutiei de deblocare a iPhone folosita de catre FBI, iar agentia federala americana a lamurit lucrurile spunand ca terminalele cu Touch ID nu pot fi exploatate prin aceasta metoda, ele fiind mult mai bine securizate.

FBI a platit cateva zeci de mii de dolari pentru a putea avea acces la aceasta metoda de deblocare a iPhone-urilor si se speculeaza ca ea ar implica o clonare a mediului de stocare NAND Flash pentru a evita o masura de securitate care sterge in totalitate datele din terminal.

FBI nu a confirmat informatiile privind metoda folosita si directorul agentiei sustine ca deocamdata nu a fost luata o decizie cu privire la informarea Apple privind metoda folosita, insa in final ar putea face acest lucru chiar daca Apple va bloca vulnerabilitatea care st ala baza sa.

The FBI director also said the purchased tool worked only on a “narrow slice of phones” that does not include the newest Apple models, or the 5S. “We tell Apple, then they’re going to fix it, then we’re back where we started from,” he said. “We may end up there, we just haven’t decided yet.”

Lupta dintre FBI si Apple va continua indiferent daca vulnerabilitatea folosita va fi divulgata sau nu, iar asta deoarece este foarte greu sa tii secreta pentru mult timp o informatie atat de importanta.