Noua tehnologie folosita de Apple pentru a produce Mac-uri ultra-subtiri

Acum cateva saptamani v-am spus ca Apple se pregateste sa lanseze noi Mac-uri ultra-subtiri, ele urmand a ajunge pe piata pana la sfarsitul lunii iunie, iar acum aflam si noi detalii in legatura cu o tehnologie noua pe care compania americana ar intentiona sa o foloseasca in proces.

Conform informatiilor aparute astazi, pentru a crea aceste Mac-uri ultra-subtiri, compania Apple ar folosi o noua tehnologie de injectie a metalului pentru a fabrica cele doua balamale ale carcasei produsului sau, noi parteneri fiind contractati pentru acest proces complex.

Mai exact, Apple a contractat compania Amphenol pentru a crea o balama speciala folosind acest proces nou de injectie a metalului, compania americana facand acelasi tip de componente folosite in Surface Pro-urile Microsoft, deci are experienta mare in a crea asemenea componente.

Alegerea celor de la Amphenol ar fi fost facuta in baza faptului ca aceasta companie poate produce o balama foarte subtire pentru carcasele laptop-urilor, iar daca Mac-urile vor fi intr-adevar ultra-subtiri, atunci era nevoie si de o subtiere a acestei componente.

US-based Amphenol has recently joined Apple’s supply chain to supply hinges and is likely to take some orders away from existing partners Shin Zu Shing (SZS) and Jarllytec, according to sources from the upstream supply chain. To achieve an ultra-thin design, Apple’s new MacBooks adopt metal injection molding-made (MIM) hinges.

Separat, Apple ar fi primit baterii de la doi parteneri asiatici in vederea testarii pentru implementare in noile modele ale Mac-urilor, insa deocamdata nu s-a decis daca va apela la produsele lor sau nu, desi exista sanse foarte mari sa o faca.

Avand in vedere faptul ca aceste Mac-uri ar trebui lansate in T2 2016, conform celor mai recente zvonuri, ele ar urma sa fie prezentate in cadrul WWDC 2016 care va avea loc in luna iunie.

1 COMENTARIU