iOS 10 aduce un rol mai putin important pentru Apple Music Connect

Impreuna cu Apple Music, compania Apple a lansat pentru utilizatori si o functie numita Connect, aceasta avand rolul de a ii ajuta pe utilizatorii obisnuiti sa intre in contact cu artistii favoriti prin intermediul paginilor acestora disponibile in interiorul Apple Music.

Desi Apple a promovat aceasta sectiune ca una in care utilizatorii vor avea parte si de continut exclusiv de la artistii favoriti, se pare ca functia Connect nu s-a dovedit a fi chiar atat de populara precum si-au imaginat cei din Cupertino, asa ca in iOS 10 rolul sau va fi mult redus.

Mai exact, in noua aplicatie Muzica, functia Connect nu va mai avea o sectiune dedicata accesibila din meniul global al aplicatiei, ci va avea un buton dedicat in sectiunea For You, Pentru dvs., deci accesarea sa nu va mai fi la fel de usoara precum este in momentul de fata.

Schimbarea nu este una majora pentru utilizatori, insa vorbim despre al doilea esec pe care compania Apple il are cu asemenea sectiuni dedicate utilizatorilor, reteaua Ping fiind lansata in perioada in care Steve Jobs conducea Apple, ea avand un rol similar si ajungand in final la un esec similar.

Deocamdata despre iOS 10 am aflat doar cateva noutati privind schimbarile din Apple Music, insa teoretic Apple ar trebui sa ne ofere si o multitudine de alte lucruri interesante, dar despre acestea vom afla mai multe abia in cadrul WWDC 2016, sau cu putin timp inainte.

iOS 10 va fi lansat in toamna de catre compania Apple, insa prima versiune beta va fi lansata in iunie, iar altele vor urma in cursul verii.