Facebook a prezentat in premiera primul sau video la 360 grade

Compania Facebook este in totalitate dedicata revolutionarii domeniului realitatii virtuale, iar in aceasta idee acum cateva luni a anuntat un sistem numit Surround 360, el fiind gandit pentru a permite inregistrarea de clipuri video la 360 de grade in orice locatie.

Surround 360 este format din 14 camere, una fisheye indreptata in sus si doua indreptate in jos, ele fiind capabile sa inregistreze filme in format 4K, 6K si 8K, acestea fiind impreunate folosind un software online dezvoltat de catre compania Facebook special pentru hardware.

In cursul noptii trecute Mark Zuckerberg, CEO al Facebook, a prezentat, in premiera mondiala, primul clip video inregistrat la 360 de grade folosind Surround 360, el avand o durata de 3 minute si jumatate si fiind inregistrat in gara centrala a New York, una dintre cele mai mari din SUA.

Clipul video a fost inregistrat special pentru cei care au casti pentru realitate virtuala, insa poate fi vizionat de catre oricine altcineva si este doar o prima dovada a capacitatii Surround 360 de a inregistra continut video la 360 de grade, altele urmand a fi publicate in viitor.

Puteti naviga prin clipul video de mai jos folosind mouse-ul, sau butoanele de navigare ale tastaturii.

Facebook Surround 360