Elon Musk dezvaluie data de lansare a masinii Apple

Presedintele Tesla, Elon Musk, a dezvaluit intr-un interviu cand va fi lansata masina Apple pe pietele globale.

Presedintele Tesla, Elon Musk, a vorbit noaptea trecuta intr-un interviu despre Tesla, dar si despre competitoare pe care compania sa le are si le va avea in viitor, iar Google si Apple au fost aduse in discutie in baza proiectelor pe care le au in desfasurare.

Conform presedintelui Tesla, desi cei de la Google dezvolta de ceva vreme sisteme de ghidare autonoma pentru masini, compania nu este interesata sa produca automobile, ci va licentia tehnologia catre alti producatori, asa ca Tesla nu priveste Google ca o competitoare.

In ceea ce priveste compania Apple lucrurile sunt diferite, Elon Musk fiind de parere ca Apple va fi o competitoare pentru Tesla in viitorul nu foarte indepartat deoarece Apple are deja in dezvoltare o masina electrica, iar in viitor ea ar putea deveni inclusiv autonoma.

Partea interesanta a lui Elon Musk sta intr-o afirmatie controversata, el afirmand ca Apple a inceput prea tarziu sa dezvolte o masina autonoma, iar din aceasta cauza Tesla nu o considera ca fiind o amenintare foarte mare in viitorul apropiat.

Google’s done a great job at showing the potential of autonomous transport, but they’re not a car company. So they’d potentially license to other companies. I wouldn’t say they’re a competitor. – I think it’s great what that Apple’s doing this, and I hope it works out. I’d think there will be volume production no sooner than 2020. Is that too late?

In ceea ce priveste lansarea masinii Apple, presedintele Tesla este de parere ca ea nu va ajunge pe piata mai devreme de anul 2020 si el considera ca atunci va fi prea tarziu pentru ca cei din Cupertino sa poata influenta in vreun fel piata automobilelor cu masina lor.

Ceea ce Elon Musk ignora este faptul ca Apple a adus de multe ir produse pe piete mature si a dat calculele tuturor peste cap, asa ca aici presedintele Tesla greseste foarte mult cu gandirea sa, mai ales ca BMW a anuntat ca lansa primele masini autonome in cam aceeasi perioada.