Iata tot ce se intampla in fiecare secunda pe internet

 Stim cu totii ca internetul este un loc ocupat, incarcat, activ si aglomerat , dar CAT de, mai exact? Luati in considerare de cat de multe secunde aveti nevoie pentru a citi acest paragraf. Pentru fiecare dintre aceste secunde, mai mult de 2.000 de apeluri Skype vor fi realizate, si mai mult de 700 de fotografii vor fi postate la Instagram… si asta doar pentru inceput.

Dupa cum relateaza Eric Brantner, influenta web continua sa creasca rapid: exista acum 3,4 miliarde de oameni on-line (46,1% din populatia lumii), in timp ce doar tinerii adulti cu bune cunostinte de internet petrec o medie de 27 de ore online in fiecare saptamana.

Desigur, avand smartphone-uri in buzunarele noastre fac navigarea mult mai usora pe internet si mult mai folosita.

Site-ul live de statistici InternetLiveStats ne arata la secunda tot ce se intampla pe internet pe retelele de socializare, si nu numai. La acest moment, unele sunt asa:

Site-ul plaseaza numarul total de site-uri online de astazi la putin peste 1 miliard, in timp ce aproape 1,7 miliarde de noi s-au logat acum pentru Facebook, iar site-ul iau toate aceste informatii de la peste 250 de surse si utilizeaza un algoritm personalizat pentru a face o presupunere cu privire la ceea ce se intampla on-line.

Unele companii impartasesc propriile lor statistici desigur: Netflix spune ca utilizatorii lor vizioneaza 125 de milioane de ore de emisiuni si filme in fiecare zi, astfel incat in fiecare secunda care trece sunt alte 1447 sau ceva de ore de continut Netflix transmis pe internet.

Site-ul este plin si cu fapte reale, de exemplu: Stiati ca în 1999, lui Google i-a luat o luna sa indexeze 50 de milioane de pagini? Acum, cu tehnologia de care avem parte, poate face aceeasi treaba sub un minut.

1 COMENTARIU