Utilizatorii de iPhone si iPad pot monitoriza acum semnalele transmise de plante

Daca cineva iti spune ca vorbeste cu plantele, ai putea crede ca e nebun, nu?
Totusi, nebunia n-ar fi asa mare, caci plantele chiar dau semnale electrice foarte mici, ajutandu-le sa… comunice, insa, ele sunt sunt foarte slabe si dificil de detectat.

Acum, un nou dispozitiv va permite proprietarilor de plante monitorizarea a ceea ce “spun” florile, iar echipa din spatele ei spera ca dispozitivul ne va invata mai multe despre comunicarea plantelor.

Semnalele electrice in plante au fost descoperite in urmă cu peste 100 de ani, in 1873, dar pana în prezent au fost dificil de studiat, deoarece acestea sunt intrerupte de interferente electromagnetice de fond.

Noul dispozitiv, numit Phytl Semne Explorer, rezolva aceasta problema prin atasarea unor senzori direct la planta. Atunci cand vorbitorul face un zgomot, voltajul se schimba.

Compania din spatele dispozitivului,isi propune sa dezvolte solutii inovatoare medicale si a unor tehnologii unice de monitorizare pentru sanatatea plantelor. Oamenii se pot conecta cu dispozitivul folosind telefonul sau tableta.

 Acest dispozitiv e face diferit de alte monitoare de “comunicare” cu plantele, deoarece pastreaza evidenta plantelor si ceea ce fac, in loc de simpla monitorizare a mediului din jurul acestora.

Potrivit companiei, iubitorii de plante vor fi capabili de sa obtina o idee despre bunastarea plantelor prin ascultarea acestora.

“Is your plant thriving or is it stressed? Is it active or quiet? Are pests damaging your plants?’ the project website says.

When and why a plant uses electrical signals, and their role in plant communication, is not well understood “

Indiferent de cum ni se pare aceasta idee, acest dispozitiv, aceasta ” nebunie “, sunt multe persoane ce asteapta cu nerabdare sa… “comunice” cu plantele. Momentan dispozitivul este in teste, daca obtine finantare,va fi pus spre vanzare la pretul de £174.