Facebook – proces de 1 miliard de dolari deschis de rudele unor persoane ucise in Israel

Saptamana trecuta v-am spus ca Facebook este un monstru, sau cel putin asa descrie reteaua de socializare guvernul din Israel, el fiind extrem de suparat din cauza faptului ca palestinienii isi pot organiza atacuri impotriva soldatilor israelieni folosind Facebook, lucru complet inacceptabil pentru ei.

Avand in vedere ca mustrarile publice n-au ajutat la nimic, acum un proces a fost intentat impotriva Facebook de catre rudele a nu mai putin de 5 cetateni israelieni si americani ucisi in urma unor atacuri ale palestinienilor, ele avand loc in Tel Aviv si Cisiordania intre 2014 – 2016.

In cadrul procesului este ceruta suma de 1 miliard de dolari drept despagubiri, celor de la Facebook fiindu-le ceruta aceasta suma colosala pentru ca reteaua de socializare a jucat un rol esential in capacitatea celor de la Hamas de a se organiza in vederea derularii de atacuri teroriste impotriva israelienilor.

Mai exact, Facebook este o platforma prin care sunt recrutati soldati si sunt comunicate miscarile facute de catre trupele Hamas, iar avocatii rudelor victimelor sustin ca au dovezi care arata foarte clar faptul ca doi dintre teroristi si-au folosit conturile Facebook pentru a derula activitati teroriste in ultimii ani.

A group of Israelis and Americans filed a lawsuit on Monday seeking $1 billion in damages from Facebook for allegedly facilitating deadly Palestinian militant attacks on their loved ones. The plaintiffs, relatives of four Israeli-U.S. dual nationals and one visiting U.S. citizen who died in attacks in Tel Aviv, Jerusalem or the occupied West Bank between 2014 and 2016, accused Facebook of helping Hamas militants operate.

Facebook nu a comentat deocamdata situatia si e putin probabil sa o faca, mai ales ca pana acum a militat pentru libertate de exprimare in cadrul retelei de socializare, insa teroristii profita de acest lucru si ucid persoane nevinovate cu atacurile organizate prin intermediul platformei companiei americane.

Desigur ca nu va exista vreun judecator care sa acorde despagubiri atat de mari impotriva celor de la Facebook, insa procesul ar putea fi folosit pentru a limita libertatea de exprimare a teroristilor in cadrul retelelor de socializare, lucru care nu va fi chiar atat de rau.

1 COMENTARIU