Apple vrea sa cumpere Formula 1

Formula 1 este una dintre cele mai populare competitii de pe planeta, iar conform unor informatii recente cei de la Apple ar fi interesati sa cumpere o parte dintre drepturile asupra ei, Bernie Ecclestone anuntand anul trecut ca partea sa din drepturile asupra Formula 1, ea reprezentand 35% si fiind controlata prin compania CVC Capitol Partners.

Anul trecut partea lui Bernie Ecclestone valora aproximativ 8.6 miliarde de dolari si suficient de multe entitati s-au grabit sa faca oferte pentru a o cumpara, insa pana acum nu s-a conturat vreo vanzare, dar cei de la Apple par sa fi facut cea mai recenta oferta pentru a achizitiona o treime dintre drepturile asupra Formula 1.

Deocamdata informatia este oferita doar cu titlul de zvon si daca ea este reala, atunci interesul celor de la Apple este de a include transmisiuni in direct ale curselor Formula 1 pe Apple TV, poate si intr-un abonament TV online pe care se chinuie sa-l lanseze de mai bine de un an de zile, fara foarte mult succes.

Inca de anul trecut compania Apple a inceput sa caute parteneri pentru a crea seriale si show-uri TV pe care sa le transmita prin intermediul Apple Music si Apple TV, iar includerea Formula 1 in portofoliul sau ar putea aduce multi fani catre serviciile sale online, dar va creste cu siguranta si prestigiul companiei.

The whisper is that the latest bidder is Apple Inc., which is a company with $161 billion in net cash at the moment, despite having spent $117 billion on share repurchases and $46 billion on dividends in recent years. Apple doesn’t typically make big purchases but usually buys small business and incorporates the technology into its products but the viewing habits of the world are changing, with traditional broadcasters, cable and satellite networks under threat from “over-the-top” content providers.

Desi informatia pare ciudata si pentru multi ea pare falsa, trebuie sa va ganditi ca Apple nu mai este o simpla companie producatoare de smartphone-uri, tablete si calculatoare, ci una care investeste masiv in crearea de continut digital pentru toate aceste produse, asa ca a cumpara emisiuni, seriale, sau chiar competitii de acest gen nu este exclus.

Voi ce parere aveti despre aceasta presupusa initiativa a Apple ?