Performantele Samsung Galaxy Note7 comparate cu iPhone si alte terminale Android

Performantele Samsung Galaxy Note7, inregistrate folosind aplicatia de benchmark AnTuTu, sunt comparate in imaginea de mai jos cu cele ale Samsung Galaxy S7, Motorola Moto Z Droid Edition si iPhone 6S Plus, terminalul coreenilor iesind invingator fata de toate cele trei competitoare, dar numai intr-un singur test.

Mai exact, in testul privind testarea puterii de procesare, performantele Samsung Galaxy Note7 au fost superioare tuturor celor trei smartphone-uri cu care este comparat, insa in cazul iPhone 6S Plus scorul este de aproape 3 ori mai mic decat cel real, asa ca nu trebuie sa il luati in considerare, dar el nu ar fi fost mai mare decat al Samsung Galaxy Note7.

In cazul Samsung Galaxy S7 si Motorola Moto Z Droid diferentele nu sunt enorme, dar nici sesizabile, asa ca e putin probabil ca persoanele care ar pune fata in fata cele trei dispozitive ar realiza diferente de 10% in performante intre ele, insa pe hartie ele exista si trebuie luate in considerare.

Samsung Galaxy Note7 este performant si nu prea

Desi performantele Samsung Galaxy Note7 in ceea ce priveste puterea de procesare sunt demne de lauda, iPhone 6S Plus il intrece in celelalte doua teste privind puterea de procesare a placii grafice, diferenta fiind mai mare in cazul celui de-al doilea test, Motorola Z Droid Edition fiind singurul care i se apropie oarecum in performante.

performante samsung galaxy note7

Este adevarat ca Samsung Galaxy Note7 are un eran cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, in timp ce iPhone 6S Plus are unul cu rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, insa stiind aceste diferente, Samsung trebuia sa includa o placa grafica mai puternica, dar nu a facut-o, asa ca toate criticile merg la compania coreeana.

Aceste afiind spuse, performantele Samsung Galaxy Note7 sunt pe jumatate bune, adica exista putere de procesare mare, dar nu exista si o placa grafica suficient de puternica pentru a le sustine, asa ca nu este exclus ca in viitor unele jocuri sa aiba probleme in a rula la un framerate mare pe terminal.

51 COMENTARII

  1. Hahahahahahahahah
    Ce teapa iși dau ăștia de la samsung hahahaha????
    Mere e așa! Apple e cu 5 pași in fața lor( samsung)

  2. daaaaaaa…aproape ca ai dreptate…zic aproape deoarece la prima strigare ma gandesc la ecran si camera si vad “apple in rahat” 😀
    Doar nu degeaba zvonurile ca apple vor ecran de la samsung 😛

  3. Note 7 înregistrează rezultate excepționale, la același nivel de performanță cu S7. Evident în testele “on screen”, iPhone este câștigătorul pentru că are o rezoluție execrabilă.

  4. si cu ce te ajuta daca tu nu te poti bucura de acea putere de procesare dintr un Samsung ? Doar ca sa te lauzi la prieteni ? e ca si cum te lauzi ca ai masina cu 500CP dar ai cele mai proaste cauciucuri si patinezi si mergi mai rau decat cu o masina care are 100CP

  5. Rezolutia la jocuri poate fi modificata la full hd prin game tuner in caz ca un joc incepe sa sacadeze deci nu vad unde este problema ,diferenta dintre 59fps si 53 este destul de mica si nici un joc nu va forta telefonul ca un benchmark. Nu cred ca exista jocuri care sa nu ruleze la 60fps in momentul acesta ,poate pe viitor dar exista game tuner care rezolva treaba.

  6. imi place cum merge… daca nu da rateuri la scanare de retina…senzorul de amprenta devine inutil iar gradul asta de securitate chiar era necesar.

  7. hhhmmmmm…nu stiu daca chiar ai dreptate dar am impresia ca samsung a schimbat cauciucurile de vre-un an de zile si de la an la an tot baga CP insa din ce vad eu apple a ramas la aceleasi cauciucuri si a inceput procesul de vopsire..adica..mai nimic nou…..carcasa de 5s cu motorizare 6s…samd…. Sper ca in iph7 sa bage o camera mai buna ca oricum mare update nu prea se vede anul asta… Uitandu-ma si la posibila camera..imi amintesc cum acu cativa ani zaone lauda faptul ca apple inca tinea camera in carcasa si cat de urate erau modelele de telefoane cu camera in afara (sunt si acu de acord cu el) dar acu cand ma uit la viitorul presupus iph ce model de camera are…nu tu simetrie pe carcasa, iesita la “aia” in afara….cred ca de sarbatori samsung ma castiga de client…..mai astept sa vad lansarea lui iph7 desi in proportie de 80% tind deja spre samsung caci nu mai vad viitor la apple pe partea de mobile…

  8. Srb, ce e aia “pipilica”? Nici măcar cu copiii de 3 ani nu mai folosești așa cuvinte :)))
    În plus, ești tare că ai testat un note 7,când nici măcar nu e disponibil :))
    Credibilitate = zero barat

  9. banuiesc ca nu aveai timp si ai dat un copy paste…ca altfel stii cine este viorel si ce fanatic este nu? sunt sigur ca si anul asta vor avea cele mai bune lcd daca pun tehnologia din ipad pro 9.7″ Orice ar fi pe segmentul LCD sunt cam cei mai buni. Este si normal ca super amoled sa fie cel mai bun mai ales cand mai nimeni nu are.Cand nu ai concurenta deobicei este normal sa iesi pe primul loc 🙂 Da super amoled s6/s7 e peste lcd dar dupa cati ani?

  10. Ca venii vorba Srb , am testat iPad Pro 9,7 si pot sa-ti spun ca nu sunt chiar incantat , ecranul parca nu are albul ala “rece” precum Air 2 ,, are un alb cald ( galbui )

  11. Amfetamine, tu nu știi să citești în engleză. Dacă îmi pui un citat kilometric, nu înseamnă că ai și înțeles ceea ce scrie acolo.
    Din ceea ce scrie în textul pe care l-ai citat, nu văd să scrie ceva despre rezoluție, ci despre alte caracteristici: luminozitate, reflexia ecranului, rata de contrast, gamma, acuratețea culorilor, etc.
    Nimic despre “rezoluția execrabilă”.
    Nu uita că display mate laudă ecranul iPhone 6S plus, scriind că este cel mai bun ecran smartohone, din categoria LCD. Să nu îți faci iluzii că este cel mai bun ecran pentru mobile, diferența fiind enormă.

    Firește că rezoluția Full HD nu este execrabilă, am exagerat și eu, dar în testele on screen contează enorm.
    Te rog înmulțește pixelii pe orizontală cu cei pe verticală în cazul FHD și în cazul QHD, și vezi ce efort face hardware-ul pentru a pune în mișcare pixelii.

  12. ai inteles ?? nu stii sa citesti in engleza???? el zice clar ca este praf iar super amoledul lui iubit este ani distanta….crede-ma super amoled s7 cand ma uit pur si simplu vad in viitor, cand va muri viorel, animalele planeta aceasta. Vad daca voi avea ce pune pe masa si peste10 ani !! Super amoled datorita ca are luminozitatea foarte mare, pot face gratar pe el pt ca este o tehnologie desteapta

  13. Viorele eu zic sa iti urmezi tratamentul pt cicatrici care probabil iti afecteaza viata reala. Eu am tv 4k oled si samsung inca o arde pe QHD …trist..abia ala anul sa speram ca schimba si ei invechitul ala de QHD

  14. Un bărbat adevărat mai are cicatrice, fac parte din viața noastră.
    Tu poți să îți urmezi tratamentele cu Distonocalm. Ai nevoie. Nu uita și de lecțiile de gramatică nivelul primar.

  15. Ar însemna ca Samsung să copieze de la Apple. Știi aia cu: “acesta este un display de bun simț” Se întâmpla în 2014…

  16. un troll nu are nevoie de medicamentatie. Daca ti se pare normal/barbateste sa ai cicatrice e ok…sa nu se intrebe lumea de unde le ai

  17. Pe ce te bazezi cand afirmi ca nu stiu sa citesc in engleză si ca nu am înțeles ceea ce scrie acolo? Articolul e kilometric,eu am selectat doar concluziile de la finalul lui. Ecrane execrabile sunt cele 128X128 sau undeva pe acolo. Primul meu “smartphone” cu ecran color era un Nokia 7650 cu 4096 de culori care avea 4MB memorie,si acela la vremea lui era ceva wow,daca nu ma înșel a costat undeva la 7-800 de mărci germane. Ei,de acel ecran ai putea spune acum ca e execrabil.Am zis eu undeva ca ecranul lui 6S plus e cel mai bun de pe piața? Daca nu e amoled atunci nu-i bun de nimic? Înainte sa scoată Samsung ecranele amoled toate erau varza chiar si de la Samsung,nu?

  18. Mai vorbim peste aprox 2 ani de zile cand toți producătorii de android vor urma trendul creat de Apple si vor scoate rând pe rând mufa jack,sunt curios ce vor zice atunci cei de la Samsung ca acum se bat cu caramida in piept ca ei mai au aceasta mufa.

  19. Așa mai merge Srb! În sfârșit ai curajul să răspunzi direct. Bravo! Îmi era dor de tine, răutate mică ce ești! Clar că site-ul lui zaone este și mai interesant cu unul ca tine!
    Ia întreabă-l pe amicul tău (și sper că și al meu) amfetamin, cum poate apărea o cicatrice de tip keloid. O să fii surprins, dar măcar ți se va dubla bagajul de cunoștințe generale.
    Amfetamine, prietene, poți să îi dai un exemplu? Tu ai experiență medicală, și ești de zeci de ori mai deștept decât Srb.

  20. Păi vor spune aceeași chestie care a spus-o și Apple odată cu ecranele “bigger than bigger”, asta după ce cu 1 an înainte o țineau cu “this display is of common sense”.

  21. daca ai alt prieten de ZECI de ori mai destept , atunci de ce mai vorbesti cu mine…pt ca esti de zece ori mai slab de inger si iti place sa te simti pe net superior este raspunsul.

  22. cicatrice cheloida stiu ca este dupa un accident ceva sau interventii chirurgicale…deci sa zicem ca asa este dar eu nu cred pe net…inseamna ca esti un om bolnav sau un om care a trecut printr-un accident. Ti-au dat-o tiganii la RAPAPPAPAM cu cutitele?

  23. 5-ul încă era încă pe vremea lui cu faimosul Apple Maps,6 si 6 plus nu. Deși tind sa cred ca daca mai trăia pana la urma s-ar fi dat si el pe brazdă in legătura cu diagonala mai mare la un iPhone.

  24. Nu cred… Steve Jobs a murit înainte de lansarea iPhone 4S, care avea ecran de diagonală 3.5 inci. După decesul lui, Apple a continuat politica ecranului “mai perfect” (ca să înțeleagă și Srb Srb), de 4 inci.
    Slavă Domnului, ulterior au trecut și ei pe ecrane mari, și astfel te bucuri și tu de un display de 5.5 inci, care pe vremea lui iPhone 5, era văzut a fi o mare farfurie, sau paletă de ping-pong 🙂
    Never say never!

  25. Viorel crede ca o companie isi pregateste strategia de la an la an si nu pe o perioada de 4-5 ani. Si da candva 3.5″ pt utilizatori era ecran perfect. Acuma un super amoled de 5.5″ este ecranul perfect. Deci super amoled este mai mult decat perfect decat 3.5″ lcd. Nu ii mai da dovezi ca pt el tot ceea ce stie el este mana cereasca.Nu ai cum clinti un eucalipt ca el