Iata primele baterii care se dizolva in apa

Nu stiu daca v-ati gandit vreodata ca ati putea avea nevoie de o baterie care sa se dizolve in apa, insa cercetatorii universitatii Iowa Sate s-au gandit ca un asemenea dispozitiv ar fi util la ceva, asa ca au creat prima baterie care se dizolva in apa, nu mai putin de 30 de minute fiind necesare pentru a se indeplini acest lucru.

Vorbim despre o baterie litiu-ion care are suficienta energie pentru a tine un calculator in functiune timp de 15 minute, ea avand mai apoi nevoie de 30 de minute pentru a se dizolva complet in apa, realizarea in sine fiind una impresionanta, chiar daca aplicatiile practice sunt cat se poate de limitate.

Bateria are grosimea de un milimetru si lungimea de 5 milimetri, carcasa sa fiind fabricata intr-un polimer compozit care se umfla si se sparge dupa ce este plasat in apa, deci vorbim despre o baterie de dimensiuni foarte mici care poate fi distrusa foarte rapid si este perfecta pentru spionii care au nevoie rapida de energie pentru un gadget.

Deocamdata bateria care se dizolva in apa este in primele statii de dezvoltare si va fi nevoie de ceva timp pana cand ea va fi disponibila pentru achizitie la scara larga, dimensiunea acesteia urmand a fi crescute impreuna cu capacitatea de a stoca energie, asa ca ramane de vazut ce vor avea in final cercetatorii pregatit.

Self-destructing electronic devices could keep military secrets out of enemy hands. Or they could save patients the pain of removing a medical device. Or, they could allow environmental sensors to wash away in the rain. The latest development from his lab is a self-destructing, lithium-ion battery capable of delivering 2.5 volts and dissolving or dissipating in 30 minutes when dropped in water. The battery can power a desktop calculator for about 15 minutes.

baterie autodistrugere