iPad Pro 10.5 inch va fi lansata in 2017, ar putea avea ecran OLED

Apple intentioneaza sa lanseze o tableta iPad Pro cu ecran de 10.5 inch in cursul anului viitor, adaugand astfel un al treilea model la seria de tablete iPad Pro, noua versiune de ecran oferind o alegere intermediara intre clasicul ecran de 9.7 inch si cel de 12.9 inch oferit incepand din toamna anului trecut.

Acest nou mode al iPad Pro cu ecran de 10.5 inch urmeaza sa ajunga pe piata in 2017 impreuna cu alte doua modele noi ale iPad Pro 9.7 inch si 12.9 inch, insa modelul cu ecran de 9.7 inch ar urma sa fie vandut la un pret mai mic si va fi versiunea low-cost din intreaga oferta a companiei Apple.

Partea interesanta este ca modelele cu ecran de 10.5 inch si 12.9 inch ale iPad Pro ar putea folosi chip-uri A10X, care vor fi lansate anul acesta, iar noul model cu ecran de 9.7 inch ar putea ramane cu actualul A9X, insa cred ca in final vom vedea chip-uri A11X si A10X folosinte in noile tablete ale Apple.

We expect three new iPads (12.9” iPad Pro 2, new size 10.5” iPad Pro & low-cost 9.7” iPad) to be launched in 2017, though this may not drive shipment growth amid structural headwinds; 2017F shipments to fall 10-20% YoY. As a result, we expect Apple to launch a 10.5” iPad Pro in 2017. In addition, we estimate the 12.9” iPad Pro 2 and 10.5” iPad Pro will adopt the A10X processor, with TSMC (2330 TT, NT$177.5, N) being the sole supplier using 10nm process technology.

Mergand mai departe, se asteapta ca Apple sa lanseze o tableta iPad cu ecran OLED in cursul anului 2018, dar si cu o schimbare majora pentru design-ul produsului, deci va mai trebui sa asteptam aproximativ 2 ani pana cand Apple ne va oferi un look nou pentru seria sa de tablete iPad,a cest lucru fiind de asteptat.

Trecerea la ecranele OLED era usor de ghicit, avand in vedere ca iPhone 7S va avea ecran OLED si va fi lansat pe  piata in 2017, deci era normal sa vedem aceasta schimbare inclusiv la tabletele iPad, cei de la Apple pregatind o serie de inovatii extrem de importante pentru clientii tabletelor sale.

Revolutionary iPad model likely to be introduced in 2018F at the earliest, with radical changes in form factor design & user behavior on adoption of flexible AMOLED panel. We believe iPad will follow in the footsteps of the iPhone by adopting AMOLED panel in 2018F at the earliest. If Apple can truly tap the potential of a flexible AMOLED panel, we believe the new iPad model will offer new selling points through radical form factor design and user behavior changes, which could benefit shipments.

Apple inca are incredere in potentialul tabletelor iPad de a genera vanzari foarte bune pe pietele globale, insa ramane de vazut daca va exista suficient de mult interes pentru a creste vanzarile actuale, care sunt intr-o scadere constanta in ultimii 2 ani.

Articolul precedentCele mai relaxante jocuri pentru iPhone si iPad
Articolul următorTOP 10 jocuri de tip puzzle pentru iPhone si iPad
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.