PG Client – aplicatia App Store ce face jailbreak

PG Client este prima aplicatie care a ajuns in AppStore si poate face jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch pe iOS 9.3.3.

PG Client este prima aplicatie din App Store care este capabila sa faca jailbreak pentru iPhone, iPad si iPod Touch care ruleaza iOS 9.3.3 in momentul de fata. Aplicatia pare sa fi fost publicata de catre cineva care a reusit sa pacaleasca sistemul Apple menit sa detecteze aplicatiile ce ar putea compromite securitatea sistemului de operare iOS.

Aplicatia PG Client este prezenta in App Store inca din data de 30 iulie, deci are aproape o luna de cand este gazduita de catre Apple, dar adevarata sa functionalitate nu a fost descoperita. Multe persoane care au testat aplicatia sustin ca PG Client poate face jailbreak dupa descarcarea din App Store, aceasta situatie fiind nemaiintalnita pana in momentul de fata.

Aplicatia PG Client poate fi descarcata din aceasta pagina pana cand Apple o va sterge din magazinul sau si daca sunteti interesati de ea, ar fi bine sa o descarcati, desi exista riscul ca datele voastre sa ajunga la hackeri necunoscuti.

Umilinta maxima pentru Apple

Aplicatia PG Client este prezentata in App Store ca fiind un client pentru celebrul serviciu Dribble, insa in realitate ea este capabila sa faca jailbreak pentru iDevice-urile cu iOS 9.3.3. Aceasta este o scapare foarte grava din partea echipelor de securitate ale Apple si o umilinta pe masura din partea hackerilor care au creat-o.

Apple s-a grabit sa blocheze iOS 9.3.3 jailbreak prin lansarea iOS 9.3.4, iar iOS 9.3.5 a fost lansat saptamana trecuta pentru a rezolva trei vulnerabilitati majore de securitate. In ciuda tuturor acestor eforturi ale Apple de a isi securiza sistemul de operare, iata ca unele lucruri mai “scapa” printre “crapaturile” din AppStore.

Procedura de jailbreak ar trebui sa fie la fel de simpla precum in cazul aplicatiei Pangu, insa trebuie sa fiti foarte atenti cu aplicatiile de acest gen. Din moment ce acesti hackeri au reusit sa pacaleasca Apple, este clar ca pot fura orice fel de date de la noi fara sa ne dam seama.

UPDATE: Cei de la Apple s-au “miscat” destul de repede, iar aplicatia PG Client a fost stearsa din AppStore.