Galaxy Note 7 a afectat incasarile Samsung in T3 2016

In ciuda faptului ca Samsung va cheltui 1.8 miliarde de dolari pentru a inlocui terminalele Galaxy Note 7 cu baterii defecte, compania coreeana inca se asteapta sa genereze profit in T3 2016. Conform unor informatii oferite astazi, cei de la Samsung ar trebui sa inregistreze profit de 7 miliarde de dolari, cu 5.6% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Problemele Galaxy Note 7 au afectat vanzarile diviziei mobile, astfe ca in T3 2016, divizia sa care produce componente pentru terminale mobile este vedeta si genereaza incasarile cele mai mari. Desi pana acum divizia mobila a Samsung a generat pana acum cele mai bune incasari in fiecare trimestru fiscal, in T3 2016 lucrurile sunt diferite.

Conform unui analist coreean, aceasta divizie a Samsung ar fi generat jumatate din toate incasarile companiei pentru T3 2016. In ciuda acestui lucru, divizia mobila a Samsung ar inregistra cele mai mici incasari din ultimele trei trimestre fiscale, iar asta cu siguranta din cauza problemelor pe care le are Galaxy Note 7 acum.

Desi profitul Samsung va fi mai mare in T3 2016, vanzarile de produse ale Samsung au scazut cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In ciuda acestor probleme, cei de la Samsung urmeaza sa inregistreze profit tot mai mare in urmatoarele trimestre fiscale, diviziile sale de componente urmand a aduce mai multi bani pentru coreeni.

samsung-profit