Prima Pagina Samsung Galaxy Note 7 – pierderi de 17 miliarde de dolari pentru Samsung

Galaxy Note 7 – pierderi de 17 miliarde de dolari pentru Samsung

Galaxy Note 7 va genera pierderi de 19 miliarde de dolari pentru Samsung din cauza unitatilor nevandute si a costurilor de productie pentru cele existente.

Fiasco-ul numit Galaxy Note 7 ar putea costa 17 miliarde de dolari compania Samsung, suma fiind una colosala pentru un simplu smartphone. Rechemand Galaxy Note 7 o data si oprind acum complet vanzarile in intreaga lume, cei de la Samsung au dovedit ca nu sunt credibili, dar ca sunt si incapabili sa rezolve problemele propriilor produse.

Rechemarea initiala a costat Samsung aproximativ 5 miliarde de dolari, conform unor analize ale analistilor din diverse tari, insa scoaterea completa a terminalului din vanzare este o cu totul alta poveste. Analistii sunt de parere ca Samsung va pierde vanzari de 19 milioane de terminale Galaxy Note 7 si implicit 17 miliarde de dolari in final.

Cei de la Credit Suisse sunt de parere ca Samsung are o problema majora in momentul de fata si ca ea nu poate fi rezolvata in vreun fel sau altul de catre producator. Mai mult decat atat, surse din interiorul Samsung ar fi afirmat pentru presa ca vanzarile Galaxy Note 7 nu vor mai fi repornire pentru ca nu exista o cale de a rezolva problema bateriilor care iau foc.

Galaxy Note 7 – pierderi de 17 miliarde de dolari pentru Samsung

Fara a vinde 19 milioane de terminale Galaxy Note 7, Samsung nu va incasa pana in 17 miliarde de dolari, insa va pierde si cateva miliarde in baza costurilor de productie, transport, promovare, etc. Practic, Samsung nu poate scapa de Galaxy Note 7 fara a pierde o suma colosala de bani de pe urma sa, asta desi unele componente pot fi refolosite in alte produse.

“If Samsung stops selling the Note 7s, that will translate into lost sales of up to 19 million phones, or nearly $17 billion, that the firm was expected to generate during the Note 7’s product cycle. South Korea’s Hankyoreh newspaper, citing unnamed sources, said on Tuesday Samsung will likely stop Note 7 sales permanently. This has probably killed the Note 7 brand name.”

Chiar daca Samsung va modifica Galaxy Note 7 pentru ca bateriile sa nu mai ia foc, ar putea fi nevoie de un proces de recertificare a terminalelor, iar asta va dura luni. Practic, Samsung ar putea lansa Galaxy Note 7 fara probleme abia anul viitor, iar acest lucru nu mai are vreun sens, din moment ce Galaxy S8 va fi anuntat in februarie in Barcelona.

Practic, problema bateriilor a omorat Galaxy Note 7, iar Samsung va avea o “nota de plata” foarte mare in urma acestei erori de productie.

galaxy-note-7-pierderi-17-miliarde-dolari

 • Srb Srb

  SUPERB !!!

 • gigi

  Oare sa fie o coincidenta faptul ca au sarit peste note 6? Acuma au sansa sa ajunga direct la note 8 si uite asa de la note 5 se ajunge brusc la 8.

 • Mihai

  Indiferent de afinitati catre un brand sau altul, ceva imi spune ca lucratura e mare. Sunt sub 1% caderi, bombe cum spune srb, sub pragul de RMA acceptat international. Ma tot intreb, daca prin soft, asa cum Samsung poate intra remote, daca nu cumva si Google o poate face?! Raman la parerea ca seamna a lucratura, indiferent ce parere au altii pe aici. Am sa-l tin sa vad daca bubuie, pe riscul meu, pentru ca peste cativa ani daca ramane functional o sa coste ceva banuti. Pacat Samsung, aici ti-ai cam rupt capul, o lunga perioada de timp!

 • Mihai

  Amice, stii cine se bucura ne necazul altora?! Nu-mi raspunde, cunosti raspunsul si pastreaza-l secret! 😉

 • Srb Srb

  Pai SAMSUNG facea misto de Apple prin reclame etc…deci…nu imi raspunde

 • Srb Srb

  zici ca google ar putea face o manarie prin soft?

 • Michael

  Ce o fi asa mare bucurie nu stiu.. La o chestie d’asta poate niste sute de oameni isi pierd locul de munca. Eu cred ca e mai bun principiul sa fie bine, sa nu fie rau.

 • Ari

  Părerea mea este ca doar concurenta si prostii se pot bucura de ce s a întâmplat acum cu Samsung. Si este evident de ce.

 • Daniel Razvan

  Nu trebuie sa ne bucurăm de răul altora !!! Lege generală !!!

 • Srb Srb

  exact

 • Raul

  Imi pare foarte rau de ei , e singura firma din industrie care chiar ii pasa de clientii ei si mereu incearca sa inoveze piata , an de an sa vina cu ceva nou. Oricum o sa le arat suportul meu cumparandumi si s8 edge la anul 🙁

  E o greseala care o sa ii coste mult la urmatoarele 2-3 lansari de telfoane, dar cred ca asta o sa ii motiveze si mai tare sa scoata ceva wow in umratorii 2 ani!

 • cristi

  Si eu cred ca tot raul este spre bine, pentru noi. Samsung va trebui sa faca produse grozave pentru a-si reface imaginea sifonata. Am convingerea ca asa se va intampla, iar noi nu avem decat de castigat. Concurenta ar trebui sa nu jubileze prea tare.

 • Srb Srb

  Pai eu zic sa publici acest lucru si toata lumea sa treaca pe ios

 • V.P

  Corect omule , o minte calculata .

 • Srb Srb

  da !

 • Emilio Giovanni

  Aici tind să te contrazic, nu are de-aface divinitatea cu chestii de gen.

 • Srb Srb

  ba da…eu sunt DUMNEZEU ! am zis demult ca daca continua asa..o sa ii pedepsesc. Roata trebuie sa se intoarca

 • Raul

  Camera cu cel mai rapid auto focus

 • Mr. Tambourine Man

  Uff…m-am speriat. Am crezut ca zici de cei 1 gb ram sau grosimea de 1 mm in plus al telefonului. Camera mai rapida? Daaaaa!!!! Asta nimeni nu a avut pana acum!

 • Pastravanu Silviu

  Adica srb (pt a doua categorie din prima propozitie)…

 • Liviu

  cum un iphone 7 are costuri de 300€ poate scot si ei urmatorul S8 si il pun in vanzare cu 300€.ar fi o treaba . poate ma gandesc si las seria iphone si ma reprofilez pe bombe