Galaxy Note 7 – pierderi de 17 miliarde de dolari pentru Samsung

Galaxy Note 7 va genera pierderi de 19 miliarde de dolari pentru Samsung din cauza unitatilor nevandute si a costurilor de productie pentru cele existente.

Fiasco-ul numit Galaxy Note 7 ar putea costa 17 miliarde de dolari compania Samsung, suma fiind una colosala pentru un simplu smartphone. Rechemand Galaxy Note 7 o data si oprind acum complet vanzarile in intreaga lume, cei de la Samsung au dovedit ca nu sunt credibili, dar ca sunt si incapabili sa rezolve problemele propriilor produse.

Rechemarea initiala a costat Samsung aproximativ 5 miliarde de dolari, conform unor analize ale analistilor din diverse tari, insa scoaterea completa a terminalului din vanzare este o cu totul alta poveste. Analistii sunt de parere ca Samsung va pierde vanzari de 19 milioane de terminale Galaxy Note 7 si implicit 17 miliarde de dolari in final.

Cei de la Credit Suisse sunt de parere ca Samsung are o problema majora in momentul de fata si ca ea nu poate fi rezolvata in vreun fel sau altul de catre producator. Mai mult decat atat, surse din interiorul Samsung ar fi afirmat pentru presa ca vanzarile Galaxy Note 7 nu vor mai fi repornire pentru ca nu exista o cale de a rezolva problema bateriilor care iau foc.

Galaxy Note 7 – pierderi de 17 miliarde de dolari pentru Samsung

Fara a vinde 19 milioane de terminale Galaxy Note 7, Samsung nu va incasa pana in 17 miliarde de dolari, insa va pierde si cateva miliarde in baza costurilor de productie, transport, promovare, etc. Practic, Samsung nu poate scapa de Galaxy Note 7 fara a pierde o suma colosala de bani de pe urma sa, asta desi unele componente pot fi refolosite in alte produse.

“If Samsung stops selling the Note 7s, that will translate into lost sales of up to 19 million phones, or nearly $17 billion, that the firm was expected to generate during the Note 7’s product cycle. South Korea’s Hankyoreh newspaper, citing unnamed sources, said on Tuesday Samsung will likely stop Note 7 sales permanently. This has probably killed the Note 7 brand name.”

Chiar daca Samsung va modifica Galaxy Note 7 pentru ca bateriile sa nu mai ia foc, ar putea fi nevoie de un proces de recertificare a terminalelor, iar asta va dura luni. Practic, Samsung ar putea lansa Galaxy Note 7 fara probleme abia anul viitor, iar acest lucru nu mai are vreun sens, din moment ce Galaxy S8 va fi anuntat in februarie in Barcelona.

Practic, problema bateriilor a omorat Galaxy Note 7, iar Samsung va avea o “nota de plata” foarte mare in urma acestei erori de productie.

galaxy-note-7-pierderi-17-miliarde-dolari