iPhone 7 – nou buton Home se strica, iata solutia Apple

Noul buton Home 3D Touch al iPhone 7 si iPhone 7 Plus se strica in timpul functionarii, Apple gasind o metoda de a rezolva temporar problema in iOS 10.

24

Noul buton Home 3D Touch implementat de catre compania Apple in iPhone 7 si iPhone 7 Plus se poate strica in timpul utilizarii, cel putin unul stricandu-se deja. Un client Apple din SUA a vazut mesajul din imaginea de mai jos pe ecranul propriului terminal dupa ce butonul Home al terminalului sau a incetat sa mai functioneze.

Apple a interconectat noul buton Home al iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu iOS 10 atat de bine incat sistemul de operare isi da singur seama cand exista o problema. In acel moment iOS 10 afiseaza o alerta precum cea de mai jos, iar pe ecran apare un buton Home virtual pe care utilizatorii il pot folosi pana isi duc terminalele la un service pentru reparatie.

Conform utilizatorului care a intampinat aceasta problema, ecranul terminalului sau iPhone 7 s-a stins din senin in timp ce se afla la incarcat. Dupa aceea sistemul de haptic feedback, vibratiile, au inceput sa functioneze aleator, iar intr-un final iOS 10 a decis ca este timpul sa afiseze alerta de mai jos si sa afiseze butonul Home virtual.

iPhone 7 – nou buton Home se strica, iata solutia Apple

Ca sa fiu sincer, sunt uimit ca deja exista butoane Home 3D Touch stricate pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, avand in vedere ca terminalele nu au nici macar o luna pe piata. Situatia este una neplacuta pentru compania Apple, insa este bine ca iOS 10 ofera o solutie pentru rezolvarea acestei probleme foarte deranjante.

Utilizatorul care a intampinat aceasta problema a dus deja terminalul la compania Apple pentru inlocuire completa, aceasta fiind singura solutie pentru a rezolva problema. Daca acest buton Home 3D Touch este un punct slab al iPhone 7 si iPhone 7 Plus, atunci multa lume va duce terminale la inlocuit, avand in vedere ca schimbarea modulului 3D Touch ar putea fi imposibila.

Acestea fiind spuse, chiar daca butonul Home al 3D Touch din iPhone 7 si iPhone 7 Plus se va strica, compania Apple a prevazut aceasta problema in iOS 10. Cata lume va aprecia acest lucru este greu de spus, dar macar utilizatorii isi vor putea folosi terminalele in cazul in care butonul Home se strica.

iphone-7-buton-home-3d-touch-stricat