Apple se bazeaza pe japonezi pentru a imbunatati Siri

Intr-un interviu dat in cursul acestei zile, presedintele Apple, Tim Cook, a afirmat ca noul centru de cercetare si dezvoltarea din Japonia va avea un rol important in strategia de viitor a Apple. Mai exact, cei din Cupertino intentioneaza sa se foloseasca de expertiza japonezilor pentru a imbunatati asistentul personal Siri, lucru care a uimit multa lume.

Tim Cook spune ca inteligenta artificiala este folosita si va fi folosita in foarte multe produse ale companiei Apple, in moduri in care oamenii nici macar nu isi imagineaza. Tim Cook vrea ca prin inteligenta artificiala sa creasca autonomia iDevice-urilor, sa ne recomande muzica, sau chiar sa ne ajute sa ne reamintim unde am parcat masina.

Apple pune extrem de mare accent pe inteligenta artificiala si investeste sume serioase de bani in dezvoltarea unor sisteme dedicate iOS, macOS sau chiar watchOS. Deja exista inteligenta artificiala in iOS 10, exista si in macOS, Apple Music beneficiind deasemenea de ea, insa compania Apple vrea sa o extinda la si mai multe servicii in viitor.

Planurile celor de la Apple privind inteligenta artificiala sunt extrem de ambitioase, iar Japonia va juca un rol major, insa deocamdata Apple nu dezvaluie prea multe detalii. Foarte clar este, insa, faptul ca Apple va investi sume mari de bani pentru a se concentra pe aceste tehnologii in viitorul nu foarte indepartat, lucru de asteptat de la americani.

“AI is horizontal in nature, running across all products, and is used in ways that most people don’t even think about. We want the AI to increase your battery life, to recommend music to Apple Music subscribers… [to] help you remember where you parked your car.”

apple-inteligenta-artificiala-siri

2 COMENTARII