iOS 10.0.3 a fost lansat

iOS 10.0.3 a fost lansat cu doar cateva minute in urma pentru iPhone, iPad si iPod Touch, rezolvand o vulnerabilitate majora a sistemului de operare.

iOS 10.0.3 a fost lansat cu doar cateva minute in urma de catre compania Apple, noua versiune a sistemului de operare fiind anuntata pentru lansare incaa de saptamana trecuta. Compania Apple a confirmat ca va lansa iOS 10.0.3 pentru a rezolva o problema de conectivitate GSM a terminalelor iPhone 7 si iPhone 7 Plus, dar cel mai probabil si una care permitea spargerea usoara a backup-urilor iTunes..

Cei din Cupertino au modificat acest sistem si au eliminat unele verificari de securitate pentru parole, astfel ca atacurile de tip brute force pot fi efectuate mai rapid. In aceasta idee, hackerii pot reduce cu de pana la 40 de ori timpul necesar pentru a sparge parola unui backup facut cu iTunes in iOS 10, iar iOS 10.0.3 rezolva aceasta problema grava.

iOS 10.0.3 poate fi instalat in momentul de fata de catre orice utilizator de iPhone 7 si iPhone 7 Plus, compania Apple oferindu-l in mod public prin sistemul Software Update, Actualizare Software. Puteti accesa acest sistem pentru a face instalarea prin intermediul meniului Settings > General > Software Update, Configurari > General > Actualizare Software.

iOS 10.0.3 a fost lansat

In momentul de fata iOS 10.0.3 a fost lansat NUMAI pentru iPhone 7 si iPhone 7 Plus, rezolvand o problema de conectivitate GSM pe care utilizatorii au raportat-o, deci daca aveti un alt iDevice, nu veti putea instala iOS 10.0.3 pentru ca Apple nu l-a lansat si pentru alte terminale in momentul de fata.

Aceasta problema privind conectivitatea GSM nu afecteaza si terminalele iPhone 7 sau iPhone 7 Plus vandute in Romania, asa ca e putin probabil sa o fi experimentat pana acum. Avand in vedere ca aceasta lansare a fost facuta numai pentru cele doua terminale in momentul de fata, este putin probabil ca alte iDevice-uri sa primeasca actualizarea.

ios 10.0.3