Facebook ofera noi masti pentru poze si mesaje temporare

Compania Facebook se pregateste din nou sa copieze o parte dintre functiile pe care aplicatia Snapchat le ofera utilizatorilor din lumea intreaga de ceva vreme. Mai exact, vorbim despre masti si filtre care pot fi aplicate peste fetele sau pozele utilizatorilor, sau despre mesaje care sunt vizibile temporar in cadrul retelei sale de socializare.

Facebook a testat pana acum aceste functii cu un numar redus de utilizatori, insa incepand de astazi a extins numarul persoanelor care le au disponibile. Aceasta este cea mai clara miscare a Facebook de a copia Snapchat, compania evitand pana acum sa implementeze functii de acest gen in aplicatia principala, desi le-a oferit in aplicatii terte.

Cu noua functionalitate, Facebook le permite utilizatorilor sa-si aplice diverse masti peste fete cand fac poze sau clipuri video, adica exact ceea ce ofera Snapchat de ani de zile. Mai mult decat atat, diverse filtre pot fi aplicate peste intreaga poza inregistrata de catre utilizatori, ele nefiind pana acum oferite intr-o asemenea maniera in aplicatia Facebook.

Facebook ofera noi masti pentru poze si clipuri video,  plus mesaje temporare

In ceea ce priveste valabilitatea, Facebook permite partajarea acestor poze si clipuri video in conversatii cu prietenii, ele fiind sterse in momentul in care conversatia ia sfarsit. In cazul in care poza sau clipul video este partajat/a, dar conversatia nu incepe in maxim 24 de ore, ea este automat stearsa din fereastra de chat si nu va mai fi accesibila.

Foarte multa lume apreciaza aceste functii ale Snapchat, ele ajutand compania sa creasca la 150 de milioane de utilizatori zilnic in intreaga lume. Compania Facebook a incercat sa cumpere Snapchat acum cativa ani, dar nu a reusit, iar acum ii copiaza toate functiile principale pentru a incerca sa o faca irelevanta, dar ramane de vazut daca va reusi.

Nu se stie cand vor fi oferite aceste functii noi pentru utilizatorii Facebook din lumea intreaga, insa probabil cei de la Facebook se vor grabi sa ofere totul pentru intreaga retea.

facebook-masti-poze-video-mesaje-temporare